Haberler

Rize'de Belediyelerimiz ile Yürüyoruz Etkinliği Düzenlenecek

Güncelleme:

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü, Belediyelerimiz ile Yürüyoruz etkinliği gerçekleştirecek.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Belediyelerimiz ile yürüyoruz" etkinliği gerçekleştirileceği bildirildi.

Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve böylece ülkede obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların görülme sıklığını azaltmak amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı yürütüldüğünü belirtti.

Sağlık Bakanlığının bu doğrultuda 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan ettiğini anımsatan Özşahin, şunları kaydetti:

"Fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi ve toplumumuzun aktivite anlamında bilinç kazanabilmesi için 2014 yılı boyunca her ayın son pazar günü yürüyüş düzenlenecektir. 27 Nisan Pazar günü saat 11.00'de ise 'Belediyelerimiz ile Yürüyoruz' temalı yürüyüş yapılacak. Yürüyüşe tüm halkımız ve personelimiz davetlidir."

Özşahin, yürüyüşün Rize Valiliği karşısındaki sahil yürüyüş parkurundan başlayıp ÇAYKUR Genel Müdürlüğü karşısında sona ereceğini bildirdi. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title