Haberler

Rize - CHP'nin Rize Adayından Seçim Yorumu: Göbeğini Kaşıyanları Kazanmalıyız

CHP'nin Rize adayından seçim yorumu: Göbeğini kaşıyanları kazanmalıyız

CHP Rize milletvekili adayı Kemal Köymen seçim sonuçlarını değerlendirdi. CHP teşkilatlarını halktan uzak olmakla eleştiren Köymen, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir zamanlar, 'Biz göbeğini kaşıyanları kazandık' açıklaması vardı. CHP bunu başaramıyor, bir şekilde bunu başarması gerekiyor" dedi.

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı ile birlikte Rize Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Rize milletvekili adayı Kemal Köymen, ülkedeki genel tabloya bakıldığında yine de başarılı oldukları Rize'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yarışmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Seçimde oy kaybetmelerinden MHP Rize milletvekili adayı Cem Kazmaz'ı sorumlu tutan Köymen, "Cem Kazmaz denilen zat Bahçeli'nin yaptığı gibi AKP'nin ekmeğine Rize'de yağ sürdü. Bize de, kendi partisine de zarar verdi. Bizi PKK ve HDP ile aynı dili kullanmakla suçladı. Bu beyefendi AKP için çalıştı. İşkembeden atıyordu. Çıksın şimdi konuşsun bakalım. Bu sonucun sorumlusu ve vebali Rize'de Cem Kazmaz, Türkiye'de ise Devlet Bahçeli'dir. İktidarı altın tepsi ile AKP'ye hediye ettiler" dedi.

"HALKIN SEVİYESİNE İNMEK LAZIM"

CHP'ye yönelikte eleştirilerde de bulunan Köymen, AKP teşkilatlarının CHP ile mukayese edilemeyecek kadar halkla bire bir temas halinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Tayyip Erdoğan'ın bir zamanlar,'Biz göbeğini kaşıyanları kazandık, onlara milletvekili, bakan olma şansı tanıdık' açıklaması vardı. CHP bunu başaramıyor. Bir şekilde bunu başarması gerekiyor. Teşkilatların yeniden yapılanması lazım. 4 yıl sonrasının hazırlığını bugünden itibaren yapmalıyız. Halkla kaynaşmak, dilini konuşmak ve seviyesine inmek lazım. Herkesi kucaklamak gerekir. Aksi taktirde bu parti büyüyemez. Sadece özünde CHP sevdası olanlarla bunu devam ettirmek istiyorsak başarılı olamayız. Diğer insanları da kazanmak gerek. Yoksa CHP büyüyemez. AKP, CHP ve MHP'den seçmen kazanıyorsa biz neden onları kazanamıyoruz? Kazanmadan olmaz. O bizden değil, bu bizden değil anlayışı ile bu parti kesinlikle büyüyemez ve yok olup gitmeye mahkumdur. 38 yıldır iktidar olamadık, bu anlayışla olamayız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Recep Tayyip Erdoğan Kemal Köymen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title