Haberler

Rize'de CHP'ye Şok! Basın Toplantısı Düzenleyecekleri Mekana Alınmadılar

Güncelleme:

Erdoğan'ın memleketi Rize'de bir lokantada basın toplantısı tertipleyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve beraberindekiler lokantaya alınmadı.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, memleketi Rize'de bir lokantada basın toplantısı tertipledi. Geçtiğimiz gün tertiplenen ve basın daveti yapılan toplantı işletme sahiplerinin rezervasyonu iptal etmesi üzerine lokantada gerçekleştirilemedi.

MEKAN SAHİBİ BASKILARDAN DOLAYI VAZGEÇTİ

Rize'de partililerle birlikte Deniz Caddesi üzerindeki bir restorantın önüne gelen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, kahvaltılı basın toplantısı yapmak için önceden anlaştıkları işletme sahibinin dün akşam kendisini arayarak oluşan baskı nedeniyle vazgeçtiğini bildirdiğini açıkladı.

"BU KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

Bu olayın sadece Rize'de değil, ülke genelinde uygulanmakta olan ve giderek yoğunlaşan baskının sonucu olduğunu ifade eden Bekaroğlu, "Böylesi bir kibir ve baskıyı olağanüstü hallerde ve darbe dönemlerinde bile görmedik. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye bunu taşıyamaz" dedi.

"ÇAYKUR ÖZELLEŞTİRİLİYOR"

Daha sonra partisinin Merkez İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Rize gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bekaroğlu, Çay kanunu çalışmasının yeniden gündeme geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Tütün ve şeker piyasası kurulu gibi bir kanun çıkarmaya çalışıyorlar. Bu çalışma ile Çaykur KİT olmaktan çıkarılıyor. Bu da Çaykur'un özelleştirilmesi anlamına geliyor. Daha önce şekeri de böyle özelleştirdiler. Rize ayağa kalkarsa bunu engelleriz. Rize çaycılığı bitirilmek isteniyor. Bu da, dünya çay tekellerine Türkiye çay piyasasını peşkeş çekmek anlamına gelir. Bu da bölge insanının açlığa terk edilmesidir. Çaykur ortadan kalkarsa gelecek kuşakların burada yaşamaları mümkün değil. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Çaykur çoktan özelleşmişti. Ama öyle anlaşılıyorki Rrecep Tayyip Erdoğan'ı ikna etmiş durumdalar. Çayla ilgili ciddi bir oyun oynanıyor. Çay piyasası kanunu engellemek zorundayız. Çayın özelleştirilmesi, orta vadede Türk çaycılığının bitirilmesi anlamına geliyor. Dünyada tekellerin 2-3 milyon ton arasında kuru çay fazlası var. Buna Pazar aranıyor. Türkiye önemli bir pazar. Yılda 300 bin ton kuru çay tüketiliyor. Türkiye çay piyasasını bütünüyle ele geçirmek istiyorlar. Çay piyasası kanununu çıkarmak isteyenler bunların işbirlikçileridir. Tütün ve şekerde böyle oldu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bekaroğlu Türkiye Çaykur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (5)

MustafaMobil-ANDROID:

at gozluklu kendi tarafinda olmayanlara tahammulu olmayan yobaz ak zihniyet

0
0
yanıtYanıtla
yor Mobil-ANDROID:

CHP sadece düşmanlıklar üzerinden AK Parti elinden oy almaya çalışıyorsun Kürtlerin üzerine oynadın güzel ortada bir PKK var şimdi de acaba Karadeniz'i AK Parti düşman edersem bana oy gelir mi diye çırpınıyorsun ama nafile aklı başında hiçbir laz şimdiki CHP'ye oy vermez şimdiki CHP'nin Cumhuriyet Atatürkçülük ve laiklik ile alakası yok Bildiğin Kürt partisi

0
0
yanıtYanıtla
HASAN.Mobil-ANDROID:

rizeye girmissiniz daha ne istey bunlar

0
0
yanıtYanıtla
EyMobil-IOS:

Baskiyi kibiri siz cikardiniz Allahsizlar. Hic bir zaman istediginize ulasamicaksiniz. Rize halkini tebrik ediyoruz, onlari barindirmayin hic biryerde.

0
0
yanıtYanıtla
HASANMobil-ANDROID:

Lokantada olmadi ise samanlik veya ahirdami yok yahu.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title