Haberler

Rize Bakan Albayrak: Sakın Yalanlara Kulak Asmayın

Bakan Albayrak: Sakın yalanlara kulak asmayın (4)BAKAN ALBAYRAK İŞADAMLARI VE STK'LARLA BULUŞTURize Ticaret Borsası'nda işadamları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rize'nin çayı, yaylaları, rafting alanları ile turizmin...

Bakan Albayrak: Sakın yalanlara kulak asmayın (4)

BAKAN ALBAYRAK İŞADAMLARI VE STK'LARLA BULUŞTU

Rize Ticaret Borsası'nda işadamları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rize'nin çayı, yaylaları, rafting alanları ile turizmin alt yapısını oluşturan farklı nimetlere sahip olduğunu belirterek mübarek topraklar olan kentin mübarek insanlar yetiştirdiğini ifade etti.

Rize'nin Ardeşen, Çayeli, Güneysu ve Pazar ilçelerinin bu yıl sonuna kadar doğalgaza kavuşacağını müjdeleyen Bakan Albayrak, ülkede gelecek 2 yılda 220 ilçede 5 milyon kişinin doğalgaza kavuşacağını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye özelinde doğalgazda 2 yılda büyük bir planlama yaptık. 220 ilçede 5 milyondan fazla vatandaşa yeni dönemde doğalgaz seferberliği başlatıyoruz. Sadece ısınma ve hane halkı için değil fabrikalar içinde adımlar atacağız. Bu yolculuğa yeni başladık. Tarih sahnesinde birileri bizi oyalasa da son 15 yılda güçlü liderlik ve dirayetli duruşla nereden nereye geldiğimizi biliyoruz. Dün neredeydik bugün neredeyiz? İş camiamız bunu çok daha net görüyor. Türkiye gayrisafi milli hasıla olarak büyüdü. 200 milyar dolarlardan 850 milyar dolara ulaştık. Bunu nasıl yaptık? 80'lerin ekonomisinde Türkiye'de kamu yüzde 80, özel sektör yüzde 20'idi. Türkiye bunu terse çevirdi. Bugün Türkiye ekonomisinin yüzde 60'ından fazlası KOBİ. Refahı da, istikrarı da, üretimi de orta ve büyük ölçeğe doğru istikamet alan toplumun her kılcal damarına giren bir ekonomik alt yapı ile sağladık. Sağlıklı büyüme de budur, hormonlu olmayan. Bu olgunlaşma süreci adım adım gidiyor."

"3-5 YILDA OLANLARI HOLLYWOOD FİLMİNDE İZLESEK İNANDIRICI BULMAYIZ"

Bu yolda giderken enteresan süreçler yaşadıklarını ifade eden Bakan Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son 3-5 yılda ülkemizin başına gelenleri Hollywood filminde izlesek inandırıcı bulamayacağımız şeyler. Bu Türkiye'nin büyümesi ile ilintili. Dünyada küresel bir pasta var. 15 yıl önce Türkiye bu pastadan ne kadar pay alıyordu, bugün ne kadar pay alıyor? Bu pastadan aldığı pay arttığı için mi, birilerinin payı azaldığı için mi içerde, dışarıda farklı ülkeler noktasında farklı şeylerle karşı karşıyayız. Türkiye önemli bir yolculuktan geçiyor. 15 Temmuz tüm vahşeti, gafleti, delaleti ve ihaneti ile ete kemiğe büründüğü bir tarih oldu. Kadın, çoluk çocuk, genç, yaşlı demeden karşısındaki insana düşman askerinin ülkeyi istila ettiğinde bile yapmayacağı bir zulümle, ülkenin geleceğine, bekasına, demokrasisine ve cumhuriyetine kast edildi. Rize başta olmak üzer 81 vilayetimizin gösterdiği dik duruşla bunu püskürttük. Yeni dönemde büyük ve güçlü Türkiye söyleminin inşaası için eskisinden daha çok çalışmak zorundayız. En çok iş camiası. Eski Türkiye'yi aklımızdan çıkarmamalıyız. Çok acı yıllar yaşadık. Bunu tarih kitaplarından okuyarak değil içinden geçerek görüyoruz."

"ADAM 18 MADDEYİ OKUMAMIŞ, EVET'İ SAVUNUYOR"

Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve 18 maddenin okunması tavsiyesinde bulunan Albayrak, "18 madde ne anlatıyor? Bunu okuyalım yoksa birileri gibi sıkıntılı duruma düşeriz. Adam okumamış, haberi yok, programda konuşuyor, evet'i savunuyor. Adamın neyi savunduğundan haberi yok. Fikir sahibi olacaksın, biraz araştır. İş camiası olarak bakalım bu 18 madde ne getiriyor. Sloganik yalanların peşine takılmadan 15 yıldır ortaya ne konuşmuş ona bakalım. Türkiye'nin başında, Rize'nin gururu çok büyük bir lider var. Rabbim sağlık, sıhhat uzun ömürler versin. Rize kıymetini biliyor. Biz bazen unutuyoruz. Zannediyoruz ki bu düzen böyle geldi böyle istikrarlı gidecek. 7 Haziran'da ne yaşandı? Aylarca hükümet kurulamadı. Ağustos ayında teskere geçiremedik. Hepimizin evlatları var. 7 Haziran sonrası yaşananlar bize ders oldu. Bunu aklımızdan çıkarmamamız lazım." dedi.

Bakan Albayrak, 16 Nisan'ın bu ülkeyi bir yıllık yolculuğunun ortaya koyduğu birikimle bu coğrafyada yeni bir yıldız bir ülke yapma sürecine doğru yol alacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan da Bakan Albayrak'a, adının yazılı olduğu 53 numaralı Çaykur Rizespor forması ile çay hediye etti. Bu sırada sahneye gelen Ramazan Çepni adlı bir kişi Bakan Albayrak'a el yapımı iskemle hediye etti. Lakabının Rambo olduğunu söyleyen Ramazan Çepni'ye Bakan Albayrak, 'Sana yerli bir lakap bulalım' dedi. Bakan Albayrak ardından Trabzon'a hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berat Albayrak Ardeşen Türkiye Çayeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title