Haberler

Rize Adliyesi Önünde Tek Kişilik Hes Protestosu

Köyünde verdiği HES karşıtı mücadeleler ile bilinen Kazım Delal, bu kez Rize Adliyesi önünde protokol yırtarak tek kişilik bir protestoya imza attı.

Köyünde verdiği HES karşıtı mücadeleler ile bilinen Kazım Delal, bu kez Rize Adliyesi önünde protokol yırtarak tek kişilik bir protestoya imza attı.

Kazım Delal, Rize'nin Küçükçayır Köyünde yapılmak istenen HES projesine karşı başlattığı mücadele kapsamında, araçlarını yol ortasına park ederek tapulu arazisinden iş makinelerinin geçmesini engellemesi ile gündeme gelmişti. Rize'de olmadığı bir sırada tapulu arazisindeki araçları yoldan kaldırılan Delal, bu kez Rize Adliyesi'ne giderek projenin hukuksuz olduğu gerekçesi ile Rize İl Özel İdaresi, Rize Belediyesi, Smart Hidromekanik Mühendislik firması hakkında dava açarak mahkemeden yürütmenin durdurulması talebinde bulundu. Delal ayrıca dava dilekçesinde Rize İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda davalılar arasında imzalanan protokolün esas yönünden incelenmesi ve iptali talebinde bulundu.

Delal, Rize Adliyesi önünde düzenlediği tek kişilik protestosunda daha önceden Andon Vadisi'nde HES yapılamayacağına dair yargı kararları olmasına rağmen hukukun çiğnendiğini belirterek taraflar arasında imzalanan protokollerin geçerliliği olmadığını belirtip protokol metinlerini yırtarak attı. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rize Belediyesi HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title