Haberler

Rıza Kayaalp'in İsmi Yozgat'ta Spor Salonuna Verildi

Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’in ismi memleketi Yozgat’ta bir spor salonuna verildi.

Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'in ismi memleketi Yozgat'ta bir spor salonuna verildi.

Daha önce ismi Bozok olan 2 bin 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonuna düzenlenen törenle Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'in ismi verildi.

Törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ve vatandaşlar katıldı.

İsminin verildiği spor salonu önünde düzenlenen törende konuşan Milli Güreşçi Kayaalp, şimdiki hedefinin Ağustos ayında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olan olimpiyatlarda altın madalyayı kazanmak olduğunu söyledi.

Spor salonuna isminin verilmesinin kendisini onurlandırdığını ve bununla birlikte omuzlarına büyük bir sorumluluk da yüklediğini ifade eden Kayaalp, "Ağır siklet gibi bir kiloda bu derecede başarı getirmek çok zor. Bunu da çok çalışarak, çok ağırlık kaldırarak yapıyorum. Bu sayede Allah'a şükür rakiplerimi yenmeyi, dize getirmeyi başarıyorum. Sonuçta yiğidin harman olduğu yer Yozgat'tanız. İnşallah bundan sonra da ülkemi, Yozgat'ımı gururlandırmaya, temsil etmeye devam edeceğim. Önümde 4 buçuk ay var. Olimpiyatlarda da inşallah ülkemize ve Yozgat'ımıza bu sevinci yaşatmak istiyorum. Tüm halkımı düşünerek yoluma ve çalışmalarıma devam edeceğim "dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'ı kendisinden sonra gelecek gençlere güzel bir örnek sporcu olduğunu ifade ederek, "Ben öncelikle bizlere Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandırdığı için güreşçimizi tebrik ediyorum. Bugün Rıza Kayaalp kardeşimiz için buradayız. Kendisi disiplin, dürüstlük, mertlik, çeviklik, yetenek, cesaret ve en önemlisi ahlak gerektiren bir spor dalını icra ediyor. Tarzıyla, yapısıyla, ahlakıyla, sorumluluk anlayışıyla inşallah bu şekilde devam ederek Türk Milletine, Nasuh Akar, Celal Atik ve Necmi Gençalp'den sonra inşallah ülkemize bir olimpiyat madalyası daha kazandıran Yozgatlılar arasına girmesini temenni ediyor ve dua ediyoruz. Ayrıca milli güreşçimizin ismi Spor Vadisinin 1'inci etabın ilk kısmında bulunan 5 bin metre kare alandan oluşan Sporcu Fabrikası'na da Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ'ın teklifiyle oraya da verdik. Kendisini bir kez daha tebrik ediyor, bu duygu ve düşüncelerle başta sporcumuzu, onu yetiştiren antrenörlerimizi, anne ve babalarını tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yeni adı 'Rıza Kayaalp Spor Salonu' Vali Abdulkadir Yazıcı, Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp ve beraberindekiler tarafından gezildi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Yıldırım Rıza Kayaalp Ahmet Yavuz Yozgat Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title