Haberler

Riyad ile Dubai Arasında "Kararlılık Toplantıları"

ABU Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Suudi Arabistan'ın ekonomik, bilimsel, siyasi, askeri ve güvenlik konularının ele alınacağı "Kararlılık Toplantıları" başladı.

ABU Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Suudi Arabistan'ın ekonomik, bilimsel, siyasi, askeri ve güvenlik konularının ele alınacağı "Kararlılık Toplantıları" başladı.

BAE'nin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştirilen toplantıya iki ülkenin hükümet yetkilileri ile çeşitli özel ve kamu sektörlerinde uzman en az 150 kişi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BAE Başbakan Yardımcısı Mansur bin Zayid, iki ülke ilişkilerinin öneminden söz etti.

Her iki ülkenin resmi haber ajansları SPA ile WAM'ın yayımladığı açıklamada, 2016 yılında Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde kurulan Suudi Arabistan-BAE Koordinasyon Konseyi'nin organize ettiği ilk etkinlik olması nedeniyle toplantı "istisnai" olarak nitelendirildi.

Toplantıya BAE'den Zayid, Suudi Arabistan'dan ise İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlık ediyor. İlki bugün, ikincisi Suudi Arabistan'da düzenlenecek toplantı kapsamında 20 oturum yapılması bekleniyor.

Konseyin oluşturulmasına yönelik imzalanan anlaşmayı etkinleştirmeyi amaçlayan toplantı, iki ülkenin Körfez İşbirliği Konseyi'ni (KİK) güçlendirme çabalarını tamamlayıcı olmasının yanı sıra ülkeler arasında iş birliği konusunda örnek olmayı hedefliyor.

Gelecek aylarda yapılması planlanan oturumlarda, iki ülke arasındaki ekonomik, bilimsel, insani, siyasi, askeri ve güvenlik konularının ele alınması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title