Haberler

Rio Yolcuları İçin Özel Kamp

Tekvando branşında 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için Avrupa kıtası elemelerine katılacak olan milli sporcular Nafia Kuş ve Yunus Sarı, kendileri için Antalya'da düzenlenen özel kampta çalışmalarını sürdürüyor.

SİNAN ÖZMÜŞ - Tekvando branşında 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için Avrupa kıtası elemelerine katılacak olan milli sporcular Nafia Kuş ve Yunus Sarı, kendileri için Antalya'da düzenlenen özel kampta çalışmalarını sürdürüyor.

Meksika Grand Prix Finalleri'nde Nur Tatar ve Servet Tazegül'ün olimpiyatlara katılmaya hak kazanmasının ardından, İstanbul'da 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde yapılacak Avrupa kıtası elemeleri, Türkiye'nin olimpiyatlara göndereceği sporcu sayısını belirleyecek.

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) sıralamasında 14. sırada bulunan Nafia Kuş ile sıralamada 16. sırada yer alan Yunus Sarı, kıta elemelerinde finale çıkmaları halinde tekvando branşında Rio'ya gidecek Türk sporcu sayısı 4'e yükselecek.

Türkiye Tekvando Federasyonu, bu iki sporcu için Antalya'da özel bir kamp düzenledi. Kampa ayrıca, bu sporculara destek olması için aralarında 2016 Rio Olimpiyatları katılma hakkı alan ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın gümüş madalyalı sporcusu Nur Tatar'ın da olduğu 8 sporcu davet edildi.

Ali Şahin: "Çocukları Boğaziçi Köprüsü'nden geçirmeye çalışacağız"

Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meksika Grand Prix Finalleri'nde Nur Tatar ve Servet Tazegül'ün olimpiyatlara katılma vizesi aldıklarını anımsatarak, kampın amacının bu sporcuların sayısının 4'e çıkarmak olduğunu belirtti.

İstanbul'da yapılacak kıta elemelerine Nafia Kuş ile Yunus Sarı'nın katılacağını dile getiren Şahin, "Çalışmalarımız şu anda ikinci aşamasında. Üçüncü aşamasını İstanbul'da yapacağız. İstanbul'da iki haftalık bir aşama var. Ondan sonra inşallah çocukları Boğaziçi Köprüsü'nden geçirmeye çalışacağız. Rio Olimpiyatları için hummalı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şahin, Rio Olimpiyatları'na dört sıklette katılabilirlerse, hepsinde de madalya almayı hedeflediklerini vurgulayarak, tekvando sporunda olimpiyatlarda başarıyı yakalamanın bayağı zorlaştığını kaydetti.

Nafia Kuş: "Çalışmalarımız güzel gidiyor"

Artı 67 kiloda mücadele eden dünya üçüncüsü Nafia Kuş da İstanbul'da düzenlenecek kıta elemelerinde Türkiye'yi güzel bir şekilde temsil etmek istediğini dile getirdi.

Finale kalarak olimpiyatlara gitmeye hak kazanmak istediğinin altını çizen Nafia Kuş, "Ali Şahin hocamız sağ olsun, kamp için bize partner topladı. Diğer illerden gelen arkadaşlarımızla beraber, güzel bir şekilde kampımızı devam ettiriyoruz. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. İyi hazırlanıyoruz. İnşallah güzel sonuçlar alırız" dedi.

Yunus Sarı : "Ülkemizi olimpiyatlarda 4 kişi temsil etmek istiyoruz"

80 kiloda mücadele eden dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu Yunus Sarı da iki arkadaşlarının dünya sıralamasında ilk 6'ya girerek, Rio Olimpiyatları'na direkt katılma hakkı kazandığını belirterek, kıta elemelerinde finale çıkan sporcuların da olimpiyatlara katılmaya hak kazandığını söyledi.

"Kıta elemelerinde başarılı olarak, ülkemizi olimpiyatlarda 4 kişi temsil etmek istiyoruz" diyen Sarı, kendisini olimpiyatlara hazır hissettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yunus Sarı İstanbul Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title