Haberler

500 Bin Turist Gecekonduda Ağırlanacak

Güncelleme:

Brezilya'nın ikinci büyük şehri Rio'nun favela diye anılan gecekondu mahallelerinde Yaz Olimpiyatları için gelen 500 bin turistin ağırlanması planlanıyor.

Rio'da yer alan bini aşkın gecekondu mahallesi, Olimpiyatlar için kente gelmek ve oyunların oynanacağı bölgelere yakın bir yerde konaklamak isteyen turistler için alternatif sunuyor. Sözgelimi Perira da Silva mahallesindeki Favelina Hostel, ziyaretçilerine 'varoşların' dışındaki bir otelden 250 dolar daha az bir fiyata, 14 ilâ 55 dolara hizmet veriyor.

''BURADA HUZUR VAR''

Reuters'a konuşan hostelin müdürü Solange dos Santos, favelada kalmanın zor olduğunu kabul ederek şu açıklamalarda bulundu: "Favelalarda olan bitenleri düşününce, buralarda bir hostel açmak zor. Ancak bu durum giderek değişiyor, zira insanlar gelip buradaki insanlarla konuşup etkileşime girdikten sonra 'hiç de duyduğumuz gibi değilmiş' diyor. Burada huzur ve sükûnet var." Nitekim Travelocity sitesindeki yorumlar da olumlu yönde. Yorumlardan birinde hostelin şehir merkezine 10 dakika uzaklıkta olduğu, tropik meyvelerle kahvaltı sunduğu ve hoş bir şehir manzarasına sahip olduğu belirtiliyor.

HALA SON DERECE TEHLİKELİ

Brezilya hükümeti 2008 yılından bu yana Olimpiyat alanlarından uyuşturucu tacirlerini ve silahlı çeteleri uzaklaştırmaya çalışsa da gecekondu mahallelerinin birçoğu hâlâ son derece tehlikeli. Güvenlik önlemleri artarken BM'nin açıklamasına göre ülke silahlı çatışmada ölenlerin sayısı bakımından birinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

MMOM:

Müslüman, içinden günde 50. 000 Allahuekber Tesbihini çek Adn Cennetleri senin olsun.

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title