Haberler

Rio Kafilesi Bakan Kılıç ile Birlikte Döndü

Dha SPOR-Rio kafilesi Bakan Kılıç ile birlikte döndüBakan Kılıç Allah onlardan razı olsunRio Olimpiyatları'nın sona ermesinin ardından 8 madalya kazanan milli takım sporcuları, bazı antrenörler, idareciler, spor bakanlığı yetkilileri Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'nda yer aldığı özel uçakla Türkiye'ye döndü.

Dha SPOR-Rio kafilesi Bakan Kılıç ile birlikte döndü

Bakan Kılıç Allah onlardan razı olsun

Rio Olimpiyatları'nın sona ermesinin ardından 8 madalya kazanan milli takım sporcuları, bazı antrenörler, idareciler, spor bakanlığı yetkilileri Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'nda yer aldığı özel uçakla Türkiye'ye döndü.

Olimpiyatlarda Altın madalya kazanan Taha Akgül, Gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp ve Bronz madalya kazanan Soner Demirtaş, Bakan Kılıç'ı Ankara Esenboğa Havaalanı'nda Yıldız Milli güreş takımı, sporcular ve vatandaşlar sevgi gösterileri ile karşıladılar.

BAKAN KILIÇ ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN

Ankara Esenboğa Havaalanı'na milli güreşçilerle birlikte gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bugün sporcu arkadaşlarımız konuşacak, biz konuşmayacağız. Onların hepsine teşekkür ediyorum. Allah onlarda razı olsun. Milletimize zor günlerde güzel bir sevinci yaşattılar. Ülkemizin birliği ve beraberliği için vereceğimiz mücadele de bize güç kuvvet verdiler diye konuştu.

52 yıl sonra Güreşte gelen başarı Bakan Kılıç'a sorulduğunda İnşallah basınımızda, sizin bu söylediğiniz şekilde görür diyorum diyerek açıklamalarımı daha sonra yapacağım,dedi

TAHA AKGÜL ÜLKEME YENİ ALTIN MADALYALAR KAZANDIRMAK İSTİYORUM

Olimpiyatlarda altın madalya alarak Rio'da İstiklal Marşı'nı okutan Milli Güreşçi Taha Akgül, şunları söyledi

Buradan giderken 15 Temmuz sürecini yaşadık. Biz oraya tüm takım olarak büyük bir üzüntüyle gittik. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Benim şampiyon olduğum gün de Gaziantep'te patlama gerçekleşti ve şehitlerimiz, yaralılarımız oldu. Ben bunu şampiyon olduktan sonra öğrendim. Ben güreşene kadar ülkemizin altın madalyası yoktu. 3 tane gümüş, 4 tane bronz madalyamız vardı. Üzerimde bir sorumluluk hissettim. Altın madalya almam gerekiyordu son iki dünya şampiyonu olarak favori olarak girdiğim olimpiyatlarda altın madalyaya ulaşmam gerekiyordu. Allah'a hamt olsun rakibimi yenerek altın madalyaya ulaştım. Ülkemizin marşı orada ilk kez okundu, bu da bana nasip oldu. Ben bu madalyayı 15 Temmuz sürecinde ve PKK'nın yapmış olduğu eylemeler sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza armağan ettim. Allah'a şükür tek eksik madalyam olimpiyattı. Artık Dünya Olimpiyat Şampiyonu apoletim var. İnşallah bundan sonrada hem Avrupa, hem dünya, hem olimpiyatlarda da ülkemize yeni altın madalyalar kazandırmak istiyorum. Annem ve babam tribündeydi. Tribünden canlı canlı dua ettiler. Babam güreşin içinden geldiği için kendisini tutamamış, atlamış tribünden. Ben de şok oldum. Bir baktım ki babam ağlıyor. Beraber sarıldık ve sevindik. Babama çıkması gerektiğini söyledim. Benim için çok özel bir andı.Olimpiyat şampiyonluğuyla güreş hayatımı bitirmek istiyorum

KAYAALP BAYRAĞIMI EN YÜKSEĞE ÇEKTİREMEDİĞİMDEN DOLAYI ÜZGÜNÜM.

130 kilogramda mücadele eden ve Gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp, Tek eksiğimiz olimpiyat altın madalyasıydı. Hedefim Avrupa ve dünya şampiyonluklarından sonra olimpiyat şampiyonu olmaktı ama nasip olmadı. Bayrağımı en yükseğe çektiremediğimden dolayı üzgünüm. Beni tetikleyecektir, daha yaşımız genç bir olimpiyatı daha güçlü bir şekilde görebilirim. O zamana kadar durmadan Avrupa ve dünya şampiyonalarında şampiyon olmaya devam edip inşallah olimpiyat şampiyonluğuyla da güreş hayatımı bitirmek istiyorum. Herkese söz verdim. Bu sözümde durabileceğime inanıyorum. Elimden geldiği kadar, sanki hiç başarılı olmamış gibi elimden geldiği kadar çalışmaya devam edeceğim. Geç olacak ama bronz ve gümüş madalyadan sonra olimpiyat altın madalyasını da kazanacağıma inanıyorum dedi.

SONER DEMİRTAŞMADALYAMI 79 MİLYONA ARMAĞAN EDİYORUM

Rio Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Soner Demirtaş ise Madalya kazandırdım ülkeme. Mutlu ve sevinçliyim. Şükürler olsun elimiz boş dönmedik. Altın olmadı ama madalya oldu. Ben bu madalyayı 79 milyona armağan etmek istiyorum. Bizi destekleyen, dua eden herkesten Allah razı olsun şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Türkiye Gümüş Dha Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title