Haberler

Rio Benim İçin Çok Güzel Bir Tecrübe Olacak"

Rüzgar sörfü olimpik sınıfta Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil edecek Dilara Uralp, "Çok daha kapsamlı antrenmanla çok daha iyi seviyeye gelebileceğimi düşünüyorum" dedi.

Rüzgar sörfü olimpik sınıfta Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil edecek Dilara Uralp, "Çok daha kapsamlı antrenmanla çok daha iyi seviyeye gelebileceğimi düşünüyorum" dedi.

Kendisine destek veren Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret eden Dilara, gazetecilere yaptığı açıklamada, asıl hedefinin 2020 Olimpiyatları olduğunu ancak 2016'ya gitme hakkını elde etmenin de çok önemli olduğunu söyledi.

2020 Olimpiyatları için daha iddialı konuşan Dilara, şunları kaydetti:

"2020'de çok iyi antrenman ve kamp trafiği ile iyi bir derece bekliyorum. Deniz Ticaret Odasına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, onlar olmadan bu seviyeye gelemezdim. Rio'da geçen yıl bir test evente katılmıştım. Parkuru biliyorum ancak çok tecrübeli sporcularla yarışacağım. Ben henüz 20 yaşındayım, mücadele edeceğim sporcular ise 25-30 yaşında. Benim için çok güzel bir tecrübe olacak."

Dilara, 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde Finlandiya'da 5 günlük bir kamp yapacağını daha sonra milli takım kampında olacağını, 1 Ağustos'ta da Rio'ya gitmeyi planladığını kaydetti.

Dilara Uralp, Rio için kotayı 1-1,5 yıllık bir çalışma ile aldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Çok daha kapsamlı antrenmanla çok daha iyi seviyeye gelebileceğimi düşünüyorum. Bu nedenle federasyonun da planlamasıyla 2020'ye yoğun bir kamp ve yarışma programı ile hazırlanmam gerekiyor. Rio Olimpiyatları'nın daha çok benim için tecrübe olacağını düşünüyorum. Elimden geleni yapacağım ama esas hedefim 2020. Türkiye'de RS: X sınıfında tecrübeli antrenör maalesef yok, bu nedenle yurt dışından gelmesi gerekiyor."

Kaynak: AA / Spor

Türkiye İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title