Haberler

Ringlerde Yumruk Atan Eller Bulaşık Yıkıyor

AHMET ÖZEL - Katıldığı müsabakalarda başına aldığı yumruk darbeleri sonucu parkinson hastalığına yakalanan eski milli boksör Fahri Sarar, geçimini sağlayabilmek için bulaşıkçılık yapıyor.

Fahri Sarar (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksa 18 yaşındayken Erzin ilçesinde başladığını, daha sonra sırasıyla İskenderun Demirçelikspor, Osmaniyespor, Silahlı Kuvvetler Gücü ve Ankara Emniyet Spor'da forma giydiğini, ardından Almanya'ya transfer olduğunu söyledi.

Yaklaşık 16 yıl Almanya'da boks yaptığını ifade eden Sarar, 55 kez yıldız, genç ve A Milli takımında forma giydiğini kaydetti.

Sarar, 75 kiloda ve ağır sıklette 5 kez Türkiye birinciliği, Balkan ikinciliği ve Almanya'da eyalet birincilikleri bulunduğunu söyledi.

Almanya'da boks yaptığı dönemde tanıştığı Alman kadınla hayatını birleştirdiğini ve iki çocuğu olduğunu anlatan Sarar, müsabakalarda aldığı yumruk darbeleri sonucu parkinson hastalığına yakalandığını belirtti.

Hastalığı nedeniyle eşi de terk etti

Hastalığa yakalanmasının ardından eşinin, 2 kızını da alarak kendisini terk ettiğini belirten Sarar, şöyle devam etti:

"Eşim beni terk edince memleketim olan Hatay'a döndüm. Rahatsızlığım nedeniyle günden güne unutkanlığım arttı, hareketlerimde yavaşlama oldu. Yaklaşık 19 yıl Alman eşimden olan çocuklarımı göremedim. Yapılan haber üzerine bir kızım beni buldu ve Hatay'a geldi. 19 yıl sonra onunla buluştuk. Daha sonra diğer kızım da beni ziyaret etti. Onlarla zaman zaman görüşüyorum."

Türkiye'ye döndükten sonra ikinci evliliğini yaptığını ve bir kızı olduğunu belirten Sarar, hem evinin geçimini sağlayabilmek hem de çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bulaşıkçılık yapmaya başladığını kaydetti.

Tek hayali jübile yapmak

Dörtyol ilçesinde bir kebapçıda çalışarak evine ekmek götürebildiğini vurgulayan Sarar, "İmkansızlık nedeniyle tedavi olamıyorum. Hayatımı sürdürmek, eşime ve çocuğuma bakabilmek için bulaşıkçılık yapıyorum. Rahatsızlığım nedeniyle unutkanlığım daha da artıyor. Bazen en yakınlarımı bile tanıyamıyorum. Tek dileğim, ciddi bir tedavi sürecinden geçmek ve milli sporcuların en büyük hayali olan jübilemi yapmak" diye konuştu.

Senem Sarar ise eşinin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirterek, bir an önce tedavi olması gerektiğini kaydetti.

Kirada oturduklarını ve maddi imkansızlık nedeniyle eşinin rahatsız olmasına rağmen çalışmak zorunda kaldığını vurgulayan Sarar, yardım beklediklerini, eşinin gençlere örnek olabileceğini ve tedavi edilmesiyle antrenörlük yapabileceğini söyledi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Almanya Sarar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title