Haberler

Ringin Şampiyonu Gökhan Saki

Güncelleme:

Kick Boks'un altın kemeri sahibini İstanbul'da buldu.

Tüm dünyada ilgili ile takip edilen Glory World Series Los Angeles, Chicago, New York, Tokyo ve Zagreb'den sonra İstanbul'da yapıldı. Salona gelen binlerce kişi ve 185 ülkede ekran karşısına geçen yüz milyonlarca izleyici, dört saat boyunca heyecanın hiç eksilmediği bir kick boks gecesine tanıklık etti.

Gecenin en heyecanlı anları, Kick Boks Yarı Ağır Siklet Dünya Şampiyonluğu için Türkiye adına ringe çıkan Gökhan Saki ve Tyrone Spong'un final dövüşünde yaşandı. Seyircilerin nefeslerini tutarak izlediği mücadelede "Ringin Kralı" olarak tanınan Tyrone Spong sakatlandı ve Gökhan Saki'nin şampiyonluğu ilan edildi.

Gecede altın kemerin ve 200 bin dolarlık ödülün sahibi olan Gökhan Saki, final mücadelesinde sakatlanan rakibi Tyrone Spong'a gösterdiği dostluk ile de kalpleri kazandı. Rakibinin sakatlanma anında ilk yardımına koşan kişi olan Saki, Spong sedye ile ringden götürülene kadar yanından ayrılmadı.

Kick Boks Dünya Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen ve dünyanın her köşesinden milyonlarca kişinin takip ettiği "Glory World Series"in 15. ayağı, dün akşam İstanbul Ülker Sports Arena'da yapıldı. Dev rakiplerle zorlu mücadelelerin yaşanacağı büyük kick boks gecesi için kapılar 17.00'da açıldı. Saat 18.00'da iki açılış karşılaşması ile başlayan gecede yapılan Altı Super Fight Serisi karşılaşması için kick boksçular saat 19.00'dan itibaren ringe çıktı. Bu mücadelelerin ardından Yarı Ağır Siklet Şampiyonluk Turnuvası ve iki Super Fight için sporcular karşı karşıya geldi.
Dört bir kıtadan gelen kick boksçular, kendi dalında şampiyon olabilmek için yeteneklerini ve ustalıklarını konuşturdu!

Yarı Ağır Siklet Şampiyonluğu için yarı finalde 10 dünya şampiyonluğu bulunan Tyrone Spong, Brezilyalı Saulo Calavari ile karşı karşıya geldi. Dövüş için tahminlerin çoğu Spong'tan yanaydı ama Calavari de hiç hafif bir rakip olmadığını gösterdi. Kick boks severler için adeta dövüş ustalığının sergilendiği görsel bir şölen niteliğinde olan üç turluk zorlu mücadelenin galibi Tyrone Spong oldu.

Türkiye'nin desteğini arkasına alan Türk'ün Gücü, "The Rebel-Asi" adıyla ünlü Gökhan Saki'nin ilk tur galibiyetini alması ise kısa sürdü. Avustralyalı Nathan Corbett, Saki'nin hızlı ve güçlü atakları karşısında sıkı bir mücadele verdi ama Türk'ün Gücü, dövüşü hızlı bitirdi. Corbett, sağ kulağına aldığı darbenin ardından önemli bir sorun yaşayıp doktorların da tavsiyesi ile mücadeleden çekilince, finalde oynama hakkı Gökhan Saki'nin oldu.

Şampiyon böyle olur, Şampiyon böyle olunur!

Gökhan'ın Tyrone Sponge ile şampiyonluk karşılaşması ise, 2009'dakinin aksine oldukça kısa sürdü. Tyrone Spong, Calavari ile yorucu bir dövüşün ardından Türkün Gücü-Gökhan Saki ile karşı karşıya geldi. İki şampiyon, güçlü yumrukları ve tekmeleriyle mücadele ettiler. Ancak henüz ilk turda Spong Saki'ye tekme atarken sakatlanıp yere düştü. Düşme anında bacağı kırılan rakibine ilk koşan Gökhan Saki oldu. Spong'a moral ve destek vererek sedyenin gelmesini bekleyen Saki, bu sportmence davranışıyla kendisini izlemek için binlerce kilometre öteden gelen hayranlarına ve ekran başındakilere gerçek şampiyonun nasıl olması gerektiğini de gösterdi.

Yarı Ağır Siklet Dünya Şampiyonluğu'nu kazanarak altın kemerin ve 200 bin dolarlık ödülün sahibi olan Türkün Gücü, The Rebel Gökhan Saki'yi dostları da bu önemli gece yalnız bırakmadı.

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Sneijder ve Yolanthe ile Nouma da Gökhan'a destek için en ön sıralardaki yerlerini aldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Los Angeles Gökhan Saki İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title