Haberler

Riekerink: "Önemli Viraja Girdik"

Riekerink: "Önemli viraja girdik""Ligin ilk yarısının sonuna doğru çok önemli 3 maç bizi bekliyor""Orhan Atik kararını yönetim verdi""Çift forvet çok pozisyon demek değil""Linnes büyük karakter gösterdi"Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Gaziantep maçı öncesinde düzenlenen...

Riekerink: "Önemli viraja girdik"

"Ligin ilk yarısının sonuna doğru çok önemli 3 maç bizi bekliyor"

"Orhan Atik kararını yönetim verdi"

"Çift forvet çok pozisyon demek değil"

"Linnes büyük karakter gösterdi"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Gaziantep maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sezonun ilk yarısının sonuna doğru önemli bir döneme girdiklerini belirten Hollandalı çalıştırıcı, medya mensuplarının sorularına şu yanıtları verdi: "Ligde 3'üncü sıradayız. ilk yarının artık son virajına giriyoruz. Ligin ilk yarısının sonuna doğru çok önemli 3 maç bizi bekliyor. Bu 3 maçı kazanıp, daha üst sıralara yükselmek istiyoruz.

"ORHAN ATİK KARARINI YÖNETİM VERDİ"

Orhan Atik ile ilgili bilgi veren Riekerink şu şekilde konuştu: "Orhan Atik benim yardımcımdı. Bu konu ile ilgili kulüp resmi açıklamayı yapacak. Bu kararı yönetim verdi. Geriye bakıp değerlendirdiğimizde 4 maçta 3 mağlubiyetli kötü bir dönemimiz vardı. Bu yenilgileri oyuncularım da ben de istemezdim. Sonrasında iyi bir reaksiyon gösterdiğimiz Bursa maçı var. Sonra Kasımpaşa maçında kazandık. Öne geçtikten sonra mental olarak skoru korumak düşüncesi öne geçti. Ligde üçüncüyüz, Fenerbahçe'nin önündeyiz. Beşiktaş ile 3, Medipol Başakşehir ile 5 puan fark var. Artık çıkışa geçtiğimizi düşünüyorum.

Önemli olan takımın nasıl bir süreçten geçtiği ve takımın bana ne kadar inandığı. Takımın benim yolumdan gittiğini düşünüyorum. Sonuçta hoca iseniz her türlü eleştiriye alışık olmanız gerek. Beyaz giysem, siyah giymeli diyen olacak. Sağdan gitsem, soldan gitmeli diyenler olacak. Bu tür karşıtlıklar hep olacaktır."

"ÇİFT FORVET ÇOK POZİSYON DEMEK DEĞİL"

Rikerink sözlerini şöyle sürdürdü: "Çift forvet oynamak bir opsiyon. Eren ve Podolski ile. Ancak geçen sezon Eskişehir maçında çift forvet oynadık ve mağlup olup, fazla pozisyon bulamadık. Adana maçında çift forvet oynadık fazla pozisyon bulamadık. Çift forvet oynadığınızda orta sahanızın da farklı özelliklerde olması gerekir. Bu da hiç çift forvet oynamayacağız demek değil. Gerektiği durumlarda oynayabiliriz. Ben hoca olarak en iyi olduğunu düşündüğüm onbiri sahaya sürüyorum. Maç içinde maçı okumak elbette görevimiz. Bu duruma göre erken değişiklikler yapılabilir. Mesela Martin Linnes'i ilk yarıda değiştirdim. Bazen de değişiklik yaptığınızda oyunu daha da zorlaştırabilirsiniz. Değişikliğin belli bir zamanı yoktur. Oyuncu değişikliğine ben karar veriyorum. Ancak A oyuncusu oynasa siz B oyuncusu oynamalı dersiniz. Çünkü komşunun çimleri her zaman daha yeşil gelir insanın gözüne.

Bir felsefemiz olması gerekiyordu. Bir felsefe oturttuk. Yeteri kadar gol pozisyonunu yakalamadığımız eleştirisine katılıyorum. Eksiklerimiz üzerine gidiyoruz, farklı çözümler üretmeye çalışıyoruz. Umarım önümüzdeki maçlarda bunların sonucunu alacağız. Orta sahada 3 kilit oyuncumuz var. Maçların durumuna göre kombinasyon değişikleri olabilir. Kasımpaşa maçında giren oyuncu kendini ekstra göstermek isteyip zarar verebilir diye değişikleri geç yaptım."

LİNNES BÜYÜK KARAKTER GÖSTERDİ

"Sinan ve Tolga'nın sakatlıkları devam ediyor ve ikisi de takımla beraber olamayacak. Martin Linnes bütün takım için çok iyi bir örnek. Norveç Milli Takım için önemli bir oyuncu. Yedek kaldı burada ama mücadeleyi hiç bırakmadı. Önemli bir duruş gösterdi. Antrenmanlarda her zaman en iyisini verdi. Çok iyi bir karakter gösterdi ve Sofya'da solbek oynattım. Carole için sol bekde bir alternatif oldu. Yedek otursa da çalışmalarına hiç ara vermedi, mücadelesine devam etti.

Defansın öncelikli görevi savunma yapıp, rakibin golünü engellemek. Kasımpaşa maçında 2 bekimiz önde yakalanınca golü yedik. Savunma oyuncularından asist yapmalarını elbette istiyoruz. Beklerin ortasında diğer arkadaşların da nasıl pozisyon aldığı da önemli.

Beşiktaş maçını canlı seyredemedim Aynı saatte PSV'nin de maçı vardı. Sadece özetini izleme şansım oldu. Napoli maçında yaptığım yorum yargılama ve eleştiri değildi. benim için öncelikle rakibe saygı çok önemli.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Riekerink'in açıklamaları

-Detaylar

Haber: Kadir Çetinçalı - Kamera: Ali Danaş / İSTANBUL,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Kasımpaşa Gaziantep Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title