Haberler

Rıdvan Dilmen: Kendine Gel Emenike

Güncelleme:

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa galibiyetini değerlendirdi, "Emenike'nin kendine gelmesi lazım. Ligde 2 golü var." dedi.

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

İşte Rıdvan Dilmen'in yorumu:

"Emre yok, Sow yok, Meireles de çıktı. Maç 1-0'ken ve kritik durumdayken önemli 4 oyuncun yok. Buna rağmen taktiksel tecrübeyle maçı rahatlattılar. Meireles çıkınca Hasan Ali girince İsmail Kartal mantıklı bir hamle yaptı ve Alper'i orta sahaya alarak Caner'i ileri attı. Caner golü attı biliyorsunuz. Kuyt'ı tartışan çok. Kaval kemiğiyle vuruyor diye. Yeteneğin tarifi nedir. Yarışma programlarında 500 kere topu sektiren isimler iyi oyuncu olamayabilirler. Futbol artık zor bir oyun oldu. Hocalar basketbol hocası gibi. Yetenek lazım ama asıl yetenek Kuyt'tır. Top rakipteyken bir anda çıkıp gol atmaktır. Yetenek solda oynayan Alper'i ortaya alabilmektir. Şu maçta ince hareket çekseler Babel, Kuyt'ı 5-0 yener. Ama asıl yetenek takım oyunu oynayabilmektir. İşte maçın skorunu görüyorsunuz. 3-0 bitti. Artık futbolda yetenek buralara döndü. Topu bacaktan geçir falan olmuyor bu işler.

"KENDİNE GEL EMENİKE"

Fenerbahçe'de antrenörün oyuncularla arkadaş gibiyiz demesi aslında riskli. Antrenör açısından duygusal bir açıklamadır. Ama Fenerbahçe öyle bir kadro oluşturdu ki oyuncular bunu suistimal etmiyor bile. Bu oyuncuların çoğunun son kontratları. Bunun değerini biliyor ve 1-2 atarak bir şekilde kazanıyorlar. Emenike diye bir oyuncu var. Takımın çoğu maçında da oynuyor forma giyiyor. Emenike'ye sahip çıkılmıyor deniliyor ama tam tersi. Ligde 2 gol atan oyuncuyu her maç sahaya sürüyor. Emenike'nin bir kaç gol atıp kendine gelmesi lazım. Hasan Ali'nin profesyonellik anlayışının iyi olması teknik direktörlük başarısıdır. Kupa maçında iyi oynuyor. Ben yedeğim demiyor. Dakika 85'te girip sıfıra iniyor. Kapris yapmıyor. Bu bir takım için çok önemli. Selçuk Şahin'in de özverisi önemliydi. 90 dakika oynadı. Son dakikalarda bir pozisyonda hakem ikinci sarı kartı gösterebilirdi.

"FENERBAHÇE RAKİPLERİNE HÜKMEDEREK SAVUNMA YAPIYOR"

Fenerbahçe, rakiplerine hükmederek savunma yapıyor. Beklerin ceza alanı bölgesinde kalabalık savunma yaparken sıkıntı yaşamıyor. Caner ve Gökhan'ın gidiş gelişleri çok önemli. Bugün Tunay ve Babel, Başakşehir maçında Doka yok. Bu tesadüf değil. Fenerbahçe savunmasının başarısıdır bu.

Ligimizde gümbür gümbür oynayan bir takım yok. Fenerbahçe bugün 10-12 dakika çok iyi oynadı. Art arda kornerler attı. Galatasaray da ara ara böyle oynuyor. Bursaspor da aynı şekilde. Ama ekonomik oynamak çok önemli. Fenerbahçe'nin tecrübesi ve ekonomik oyunu oturdu. Mesela Beşiktaş'ın hücum yönü çok kuvvetli ancak sıkıntı yaşayabiliyorlar. Fenerbahçe bu handikapı yaşamıyor.

"KUYT MÜTHİŞ BİR PROFESYONEL"

İlk yarıda zorlu maçları hep deplasmanda oynadı Fenerbahçe, ikinci yarıda içerde oynayacak maçlarında kazanması daha büüyk ihtimal. Üzerine koyarak giderken araya giren mola ritim bozar mı diyorduk ama bozulmadığını gördük. Geçen sene nispeten kolay fikstürde 42 puan yapmıştı 17 maçta. Bu sene zor maçları deplasmanda oynadılar ama 17 maçta 39 puan aldılar. Gökhan Gönül beğenilen bir oyuncu. Milli takımdaki oyununu ayırıyor. Milli takımda beğenmiyorum ben Gökhan'ı. Ben uzun zamandır bir oyuncuyu çizgiden çizgiye deparla koşarak görmemiştim. Hep toplu, hem topsuz, hem rakiple hem de mücadeleyle gidip geliyor. Bu çok zor bir oyundur. Yaşı da 27-28 oldu. Bu kadar hücum yapan oyuncunun yıllık asist sayısı 10-12'ye çıkmalı. Buna çalışmalı. Kuyt'ın pozisyon bilgisi ve iş ahlakı üst seviyede. Bazen ben de eleştiriyorum. Gol atabilecek bir pozisyonda bazen öyle bir pas atıyor ki amatör küme oyuncusu yapmaz o hatayı. Ama doğru zamanda doğru yerde olmak Kuyt'ın iş ahlakına bağlı. Müthiş bir profesyonel.

"ALPER, RIDVAN GİBİ HEYECANLANDIRIYOR"

Fenerbahçe'nin kadrosunda bireysel becerilerle gidip kaleye atması zor. Bunu yapabilen yalnızca Alper var. Diğer oyuncuların bunu yapması imkansız. Takımınızın tamamına yakını düz oyunculardan kurulu. Bu nedenle basit oynamak zorundasınız. Takım oyunuyla fark aldı bugün Fenerbahçe. Barcelona'da Xavi, Busquets çok çalım atmazlar, Messi'ye verirler. Fenerbahçe'de de Meireles veya Kuyt alıp kaleye gidemez. Bir tek Alper bu şekilde taraftarı heyecanlandırır. İşte bana benzetiyorlar onu da..."

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe Dirk Kuyt Kasımpaşa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Ömer KATLAN Mobil-ANDROID:

efe diyarı denen dallama, rıdvan tabiki fener fener diyecek kıskanacak bişey yok rıdvan öz fenerbahçe li seni ilgilendiren bişey yok işine bak

3
1
yanıtYanıtla
CinconMobil-IOS:

by sene sampiyon Fener

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title