Haberler

Rıdvan Dilmen: Galatasaray İçeride Aslan, Dışarıda Kedi

Güncelleme:

Galatasaray'ın Rizespor ile 1-1 berabere kaldığı maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen, sarı-kırmızılı takımın içi ve dış saha performansını değerlendirdi.

Galatasaray'ın zirve yarışında Rize'de 2 puan bıraktığı maç sonrası %100 Futbol'da Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay karşılaşmayı NTV ekranlarında değerlendirdi.

"İÇERDE ASLAN DIŞARDA KEDİ

Karşılaşmayı Galatasaray açısından iki kelimeyle özetleyen Rıdvan Dilmen, 'atamayana atarlar' benzetmesinde bulundu. Sarı-kırmızlıların, deplasman karnesinde kayıplara dikkat çeken Dilmen, Galatasaray'ın 50 bin kişilik TT Arena'da farklı bir coşkuyla oynadığını dışarda ise rolantiye alarak oynadığını dile getirdi. Usta yorumcu bu analizini "İçerde aslan dışarda kedi" olarak niteledi.
Sarı-kırmızılı takımın 1-0'a bu maçın ne kadar değerli olduğunu anlamadığını vurgulayan Dilmen, Galatasaray'ın 3 puanı alması halinde şampiyonluk yarışında rakiplerine oranla avatajlı bir fikstürle maçlara çıkacağını söyledi.

"NEDEN TELLES VE SELÇUK"

Yorumlarına Roberto Mancini'nin son dakikalardaki yaptığı oyuncu değişiklikleriyle devam eden Rıdvan Dilmen, tecrübeli teknik adamın kararlarını şaşkınlıkla karşıladığını belirtti. Oyunun 1-1'e geldikten sonra son bölümde Alex Telles-Selçuk İnan gibi duran top özelliği bulunan iki ismin yerine Izet Hajrovic-Emre Çolak ikilisine yer vermesini anlamsız bulan Dilmen, ayrıca zamana ihtiyacı olan Galatasaray'da iki oyuncunun neden aynı anda oyuna dahil edilmediğini basın toplantısında Mancini'den öğrenmek istediğini söyledi.

"YARIŞTAN KOPMUŞ HAVASINDA"

Karşılaşmanın uzatma anlarına 1 dakika daha eklemesi gerektiğini dile getiren Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın deplasman maçlarındaki kayıplarına değindi. Özellikle Melo ve Selçuk'un İstanbul'da oynadıkları futboldan çok uzak olduklarını belirtti. Fenerbahçe'nin Sivas'ta yenik durumdayken bile coşkusundan birşey kaybetmediğini hatırlatan Dilmen, sarı-kırmızılıların Rize'de öndeyken bile bu coşkudan uzak olduğunu ve takımı şampiyonluk yarışından kafa olarak kopmuş gibi gördüğünü söyledi.

"DROGBA DİNLENECEKSE..."

Teknik direktör Mancini'nin Didier Drogba'yı Milli maç oynayacağı sebebiyle izin vermesini doğru bir karar olarak görmeyen Dilmen, "Fildişi Sahilli golcü dinlenecekse takımla dinlenmeli. Oynamaması normal ancak Mancini ihtiyacı olduğu an Drogba'yı oyuna sokmalıydı. Ama Drogba da yedek kafasında bir yapıda bir futbolcu değil işte burada bir uyuşmazlık söz konusu."

"YİNE SÖYLÜYORUM BU TAKIMIN SAĞ BEKİ EBOUE'DİR"

Sarı-kırmızılı takımın sol tarafı Alex Telles ile işlediğini belirten Rıdvan Dilmen, sağ bek konusunda Eboue'nin sürekli olarak ilk 11'de oynaması gerektiğini savundu. Sabri ve Veysel'i o bölgede standart bir performansla maçlarını tamamladığını dile getiren Dilmen, "Yine söylüyorum bu takımın sağ beki Eboue'dir" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Roberto Mancini Rıdvan Dilmen Galatasaray Rizespor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title