Haberler

    Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe Savunmayla Kazandı

    Dilmen'in Sabah'taki yazısı şu şekilde;

    Karabük'te temposu düşük bir maç oynandı... Galibiyetin adına tecrübe diyebiliriz. Fenerbahçe zaman zaman pas yapmaya çalıştı, Caner fazla hücuma çıkmadı, Gökhan da sakatlandı. Stoperler zaten oyuna çıkan isimler değil.. Gol atmak öndeki oyuncuların yaratıcılığına kalmıştı. Öndeki iki oyuncu Alper ve Kuyt da kötü günündeydi. Fenerbahçe atabileceği alternatif gollerden birini bularak 1-0 öne geçti. Golden sonra stratejiler değişti. İki takımın da üzerine sanki ölü toprağı atılmış gibiydi.. Bu aslında Fenerbahçe'nin lehine oldu.

    F.Bahçe'nin tek silahı olan tipik bir Emenike golü izledik... Fenerbahçe 7'de 7 yaptı... 12 maçtır maç kaybetmiyor. Bu önemli başarı.. Hücumda sıkıntılar olsa da savunma konsantrasyonu son derece yüksek takım.

    İsmail Kartal, takımın savunma konsantrasyonunu geliştirmiş ve yüksek tutmuş.. Mesela Alper ve Kuyt, hücumda hiçbir şey yapmamalarına rağmen savunmada son derece dikkatli başarılıydı. Artı Fenerbahçe'nin çok tecrübeli stoperleri var.. Alves ve Egemen'in birkaç pozisyonda orta sahada gördük.. Egemen ve Alves ile yan toplarda iyi bir kalecin varsa arkada beklerken sıkıntı çekmezsin. Bunlar hep tecrübe... Tehlikeli bölgeye girecek sezgileri ve hamleleri var. Pres, sertlik ve rakibe basma zamanlamaları çok iyi...

    Aslında Karabük maçı tam bırakmak üzereyken golü buldu.. Bu gol Karabük'un iştahını artırdı.. Karabük fizikli takım ama oyun anlayışı, oyun kalitesi yüksek değil.. Fenerbahçe'nin savunması çok sıkı, ancak hücumlarda ve üretimde problemleri var. Hücum aksiyonlarını geliştirmesi lazım. Fenerbahçe'nin savunma yaparak kazandığı bir maç diyebiliriz.

    Sow, Emenike ve Webo birbirine benzer oyuncular.. Paylaşımcı oyuncular değil. Kuyt paylaşımcı oyuncu ancak onda da son paslarda yetenek sorunu ortaya çıkıyor. Sow ve Emenike 'hep bana' diyor... Son haftalara baktığımızda Fenerbahçe'nin rakiplerine fazla pozisyon vermediğini gördük. Bu büyük bir gelişimdir.

    Sabah

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Rıdvan Dilmen Fenerbahçe Dirk Kuyt Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title