Haberler

Rıdvan Dilmen'den Markovic Yorumu: Bildiğin Yavru Rıdvan

Güncelleme:

Rıdvan Dilmen, sarı-lacivertli ekibin yeni transferlerinden Lazar Markovic için 'Yavru Rıdvan' benzetmesi yaptı.

Yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin sahasında Bursaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi. Dilmen, sarı-lacivertli ekibin yeni transferlerinden Lazar Markovic için 'Yavru Rıdvan' benzetmesi yaptı. Sarı lacivertli forma ile ilk kez sahaya ilk 11'de çıkan Lazar Markovic'i değerlendiren Dilmen, "Markovic hazır olmamasına rağmen bildiğin yavru Rıdvan, açıktan gidecek çalımlarla girecek ve asist yapacak" şeklinde konuştu.

'DIEGO'NUN SAKATLIĞI PEREİRA'YA YARADI'

NTV Spor'da yorumculuk yapan eski milli futbolcu, karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: " Fenerbahçe ilk 30 dakika müthiş pres yaptı ve rakibi oynatmadı. 30'dan sonra Bursaspor gelmeye başladı. İkinci yarıda da Bursaspor'un atakları yedikleri gole kadar sürdü. Diego'nun sakatlığının takımda sistemin oturmasında faydası oldu. Sow'un satılması da sistem bakımından isabetli oldu. Allah kimseye sakatlık vermesin ama Diego'nun sakatlığı Pereira'ya yaradı.

Pereira, sezon öncesi hazırlık maçlarındaki çılgın hücum anlayışının gitmeyeceğini anladı. Fenerbahçe hızlı oynuyor. Bunun için takımın fiziği çok iyi olmalı ve kadron geniş olmalı. Shakhtar maçından ders alınmamıştı. Pereira yavaş yavaş ligi ve takımı tanımaya başladı ve yavaş yavaş değişikliğe gitmeye başladı. Kasımpaşa maçında 4-3-3'ü denedi. Molde maçında ise 4-3-3'e uygun kanat oyuncularıyla oynadı ve Fernandao'yu kenarda oturttu. Molde maçının ilk yarısında Fernerbahçe iyi oynadı. İkinci yarıda ise sezon başındaki anlayışına dönünce orta sahayı ele geçiren Molde'nin golleri ve galibiyeti geldi. Pereira, demoralize ve yorgun olmasına rağmen Bursaspor maçında da Meireles-Mehmet Topal-Ozan Tufan üçlüsüyle 4-3-3'te ısrar etti. Pereira ülkeye, takıma adapte olmaya başladı.

GÜNTEKİN ONAY: Caner ve van Persie, Molde maçında dökülmüştü. Pereira'nın bu iki oyuncuyu performans odaklı olarak Bursaspor maçında kesmesi takdir edilmeye değer.

"İSMAİL KARTAL VE PEREIRA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Pereira her maçta bir hata yapıyor ve bir sonraki maçta o hatasını yapmıyor. Molde maçından alınan dersle orta sahadan adam çıkararak değil, hücumdan oyuncu çıkararak risk aldı.

Fenerbahçe iyi oynamıyor ama çok konsantre oynuyor. Fenerbahçe'de takımı iten taraftar döndü. Yorulan takımı Bursaspor karşısında ayakta tutan seyirci oldu. Geçen sezon bu motivasyon ve coşku yoktu.

İsmail Kartal'a ve Pereira'ya genç oyuncu Uygar Mert'e şans verdikleri için teşekkür ediyorum.

GÜNTEKİN ONAY: Bursaspor'un direncini hiç yeterli bulmadım. Kadıköy'den puan alman için çok daha sıkı olman lazım. Dzsudzsak'ta büyük hayal kırıklığına uğradım. Sahada varlığıyla yokluğu belli değildi. Bursaspor, yeni stadında çıkışa geçebilir. Elinde çok kaliteli oyuncular var. Ertuğrul Sağlam'a sabır gösterilmeli. Ancak yeniden oluşturulan takım, bu uyum sürecini daha çabuk atlatmalı. Mert Günok'tan da beklentim daha yüksekti. Hatalı goller yemeye devam etti.

RIDVAN DİLMEN: Hasan Ali, van Perise'ye verdiği gol pasından önce topla giderken müthiş durdu ve rakibini ekarte etti. Hasan Ali oynatılmasa da forma verildiğinde kulübün kıymetini bilip, aynı şekilde çıkıp oynuyor. İşte bu profesyonellik anlayışı. van Persie, bazen kötü vuruşların gol olabileceğini gösterdi. Çünkü iyi vuruşa hazırlanan kaleciler şaşırabiliyor.

GÜNTEKİN ONAY: Futbolun temel prensiplerinden biri, orta sahayı boş bırakmayacaksın. Yıldızların var diye hepsini oynatmak zorunda değilsin. Hasan Ali sahanın en iyilerindendi.

"FENERBAHÇE'DE BU ZAAF VAR"

Fenerbahçe'nin henüz hazır olmayan Markovic gibi bireysel anlamda oyuncuları kazanma şansı var. Bursaspor bu sezon acayip bir kadro değişikliğine gitti. Böyle bir kabuk değişiminden sonra 5 maçta 1 galibiyette kaldı. Bursaspor taraftarları çok sabırlı olmalı. Bu yeni kadro olmanın dezavantajıyla iniş çıkışlar göstereceklerdir. Hızlı oyunla aceleci oyunu karıştırmamak lazım. Fenerbahçe'de de bu zaaf var. Fenerbahçe'nin yıllardır gelen pas kültürünün değişmesi zaman alacaktır.

GÜNTEKİN ONAY: van Persie tartışılmayacak bir kariyeri olan yıldız. Gol sayısı olarak tatmin edici bir performans gösteriyor. Klası, Kalitesi, gol vuruşu ve oyun zekası tartışılmaz ama fizik gücü henüz hazır değil. Molde maçında 90 dakikayı çıkarabilecek bir görüntü vermedi. van Persie'nin kalitesi, Fernandao'nun gücü farklı.

" BEŞİKTAŞ 5 ATAR"

Dilmen; 'Molde takımı, Mehmet Topal'ın çıkmasının ardından bir buçuk orta sahayı görünce pas yapa yapa Fenerbahçe'yi yordu. Futbolun doğrusu Mehmet Topal'ı çıkarıp, forvet almak değildir. Molde maçında 2-1'i çevirmek için önden birini çıkarıp Fernandao'yu alsaydı daha çok şansı olurdu. Bursaspor maçında olduğu gibi.

Daha önce özellikle Sow'un da gitmesiyle "ben kesin bu takımda oynarım" gözüyle bakan Fernando ve van Persie artık Beşiktaş derbisinde formayı garanti göremiyor. Haftaya derbide ikisinden biri oynamayacak ve oynamamalı. Fenerbahçe derbide van Persie, Fernandao, Nani, Markovic ile oynasın, abartmıyorum Beşiktaş 5 atar. Pereira artık o yanlıştan döndü. Fit durumda Fernandao ile neden başladı da geçen hafta gol atan van Persie ile neden başlamadı deme hakkımız yok.

Fernandao'nun kanat oynama ihtimali sıfır. van Persie 10 üzerinden 3 ile kanat oynar. Sow, alışık olduğu için 5 ile oynuyordu. 4-3-3'ü kanat oyuncularıyla oynamak şart. Bunu Kasımpaşa maçından sonra da söylemiştik. Pereira da Bursaspor maçında bunun farkında olduğunu gösterdi. Nani ve Markovic bugün olduğu gibi kanatlarda olmalı.

GÜNTEKİN ONAY: Nani Molde maçında çok güzel bir gol atmıştı. Bursaspor karşısında da güzel bir gol attı.

"GÖKHAN GÖNÜL'E FORMA VERİLMELİ"

RIDVAN DİLMEN: Nani, Kadıköylü gibi hırslı. Gamsız bir tip değil. Mesela Markovic, Nani gibi isyankar değil. Nani biraz da liderliğe soyunmuş durumda. Sorumluluk alıyor. Nani ve Markovic gibi deparlı oyuncuların sürekliliği olmayabilir. Şener artık ekonomik oynuyor. Beşiktaş dönüşünde muhakkak Gökhan Gönül'e forma verilmeli. Caner de Hasan Ali'ye bakıp kendini düzeltmesi gerektiğini düşünecektir. Beşiktaş maçında bence Hasan Ali oynayacaktır diye tahmin ediyorum.

'Mutlu değilim diyen' Van Persie, haftaya da oynamazsa "çok mutsuzum" der. Bunu da hoca görüyor zaten. Haftaya derbide van Perise'nin oynama ihtimali, "yedek kaldığım için mutlu değilim" açıklamasıyla birlikte ağırlık kazandı.

Orta sahada bir fazla oynayan Fenerbahçe'de öndeki oyuncular artık çok fazla faul yapmıyorlar. Hücum oyuncuları savunmaya yardım edeyim derken, top kazanma özellikleri olmadığı için çok faul yaparlar. Orta sahada üçlü oynamak Fenerbahçe'nin takım savunması anlayışını da olumlu anlamda çok değiştiriyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Lazar Markovic Rıdvan Dilmen Fenerbahçe Bursaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500

Yorumlar (1)

CEMAL KARACİĞER:

ŞÜKRÜ KARDEŞ RIDVANI HİÇ SEYREDEBİL DİN Mİ ?

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title