Haberler

Suriyeli Sığınmacı Kadın: Rejim Askerleri Cezaevinde Tecavüz Etti

Güncelleme:

Suriyeli sığınmacı M.H., muhaliflerin safında yer aldığı için rejim yanlısı eşinin ihbarıyla cezaevine atıldığını ve rejim askerlerinin tecavüzüne uğradığını itiraf etti.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeli sığınmacı 28 yaşındaki M.H., muhaliflerin safında yer aldığı için rejim yanlısı eşinin ihbarıyla 1 ay cezaevinde kaldığını belirterek, "Rejim tarafında olan askerler bana ve benimle aynı yerde olan kadınlara tecavüz etti" dedi.

YAŞADIKLARINI GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

Suriye'nin Hama kentinde yaşarken 2014'te Reyhanlı'ya gelen M.H., yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı. Ülkelerinde iç savaşın başlamasından sonra muhaliflerin safında yer aldığını belirten genç kadın, hastane ve sağlık ocaklarında yaralı muhaliflere yardım etmeye çalıştığını söyledi.

EŞİ İHBAR ETMİŞ, 1 AY CEZAEVİNDE KALMIŞ, DEFALARCA TECAVÜZE UĞRAMIŞ

Her zaman Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) desteklediğini, ancak 4 çocuğunun babası eşi Macit H.'nin rejim yanlısı olduğunu ifade eden kadın, onun ihbarı ile tutuklanıp cezaevine kapatıldığını ileri sürdü. Cezaevinde 1 ay kaldığını ve bu süre içerisinde defalarca tecavüze uğradığını belirten M.H. şunları anlattı:

"Burada rejim tarafından olan albay ve yüzbaşının askerleri bana ve benimle aynı yerde olan kadınlara tecavüz etti. Bunun dışında her gün dövüyor ve hakaret ediyorlardı. Bazen herkesin gözleri önünde tecavüz ediyorlardı. Ayrıca, günde bir defa yemek verip, bir defa da tuvalete gitmemize izin veriyorlardı. 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra ÖSO elindeki rejim yanlısı biri ile beni takas etti."

"DÜŞÜNCEM DEĞİŞMEDİ"

Cezaevinden çıkınca tekrar sağlık birimlerinde yaralı muhaliflere yardım etmeye devam ettiğini belirten M.H., daha sonra çocuklarını alıp Türkiye'ye geldiğini anlattı. Reyhanlı'da çocuklarına babalık yapması için Suriyeli biriyle evlendiğini ve bu evlilikten de bir çocuğunun olduğunu kaydeden H., bu kişiyle de anlaşamayınca ayrıldığını belirtti. Şimdi biri 6 aylık 5 çocuğu ile yaşam mücadelesi verdiğini, bir konfeksiyon mağazasında çalışıp hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta durmaya çalıştığını ifade eden genç kadın, "Çektiğim acı ve sıkıntıları unutamıyorum. Muhalif safına geçtiğim için pişman değilim. Allah canımı sağ bıraktığı sürece düşüncemi değiştirmeyeceğim. Esad gidene kadar düşüncemi de değiştirmeye niyetim yoktur" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Reyhanlı Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500

Yorumlar (51)

Bozkurt:

Allah için fena mal değil ama

23
29
yanıtYanıtla
sabri:

:)))) heralde yani sende malın iyisini biliyon la

yanıt4
yanıt5
VatandasMobil-IOS:

Ya kadin sen kocanin yaninda olsan bunlar gelmezdi basina

20
13
yanıtYanıtla
KÜRT HALKI:

ESADIN KELLESİNİ İSTİYORUZ.

17
15
yanıtYanıtla
Yazik:

Suriyelileri ülkeye alarak bizi araplastirmaya çalışıyorlar yemin ederim her yer Suriyeli

26
4
yanıtYanıtla
Garip:

kadının kocası rejimle beraber ama kendisi muhalif. yok böyle bir haber. bir kadın kocasının yanında değilse o kadın ahlaken zaten kendini kaybetmiştir. . .

23
6
yanıtYanıtla
KESİN TÜRKTÜR:

AL SANA TÜRKMEN EŞİTTİR IŞİD

1
28
yanıtYanıtla
Halil:

Malsın oğlum sen

yanıt3
yanıt1
paralı asker:

bunlar sosyal medyanın paralı askerleri. böyle olup olmadık yerlere alakasız şeyler yazıp insanların birbirine karşı nefret beslemesini sağlamaya çalışıyorlar. Bak insan isen şu yazacaklarımı iyi oku Biz Türkler devletimize saygı gösteren ister müslüman ister hiristiyan ister ermeni ister Kürt isterse başka ne olursa olsun vatandaşımız der bağrımıza basarız. Ama devletine hainlik eden bırakın başka bir unsur olmasını Türkte olsa ülkemizde barındırmayız

yanıt1
yanıt0
sade insan:

simdi esat in bu hale gelmesinden kim kazandi, siz suriyeye zarar vermedinizmi, bu zarar türkiyeye zarar vermedimi siz kendinize zarar vermedinizmi, simdi sira türkiyeye geldi degilmi sadaca benim gördügüm, hep bunlar oyun kürleri kulanarak onlara yardim ederek o bu bolgelerdeki normal giden ülkeleri zayiflatmak, iste bunlarda abd, ve ab oyunlarina ortak edilen, islam fobisi bile yaratilar, oyun bunlar, sade vatandas görsün artik

18
10
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title