Haberler

Reyhanlı'daki Suriyeli Sayısı İlçe Nüfusuna Yaklaştı

Güncelleme:

Türkiye'de en çok Suriyelinin yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde şu ana kadar 51 bin 286 Suriyeliye tanıtım kartı verildi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyelileri kayıt altına alma işlemleri sürüyor. Şu ana kadar 51 bin 286 Suriyeliye tanıtım kartı verildiği bu sayının 70 bine ulaşabileceği öğrenildi.

51 BİN SURİYELİDE TANITIM KARTI VAR

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin ilk duraklarından biri Reyhanlı ilçesinde Suriyelileri kayıt altına alma işlemleri sürüyor. Son nüfus sayımına göre yaklaşık 89 bin kişinin yaşadığı ilçede şu ana kadar kayıt altına alınan ve tanıtım kartı verilen Suriyeli sayısı 51 bini geçti. İç savaştan kaçarak sınırdaki Reyhanlı ilçesine gelen Suriyelilerin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği finansörlüğünde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan kayıt altına alınma işlemleri sürüyor.

EMNİYET ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Reyhanlı Belediyesi önünde geçen yıl konuşlandırılan mobil koordinasyon merkezinde başlayan kayıt işlemleri İlçe Emniyet Müdürlüğünde devam ediyor. İlçede kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde ya da akrabalarının yanında kalan Suriye vatandaşlarına tanıtım kartı veriliyor. Suriyelilerin, tanıtım kartı alabilmek için emniyet önünde uzun kuyruk oluşturduğu görüldü.

FOTOĞRAFLARI ÇEKİLİP PARMAK İZLERİ ALINIYOR

Kayıt işlemlerinde Suriyelilerin parmak izi alınıp fotoğrafları çekilerek kimlik bilgileri bilgisayara kaydediliyor. Yaklaşık bir yıl önce başlayan kayıt işlemlerinde şu ana kadar 51 bin 286 Suriyeliye Türkiye'de bulundukları sürede kullanmaları için tanıtım kartı verildi.Suriyeliler için tanıtım kartı verilme işlemlerinin devam ettiği, sayının 70 bine ulaşabileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

killi:

Allah yardim etsin. Erdoğan ve ABD yaptı bunları. Ülkeyi dağıttılar. . .

14
3
yanıtYanıtla
yorumcuMobil-ANDROID:

onlarda müslüman kardeslerimiz Allah yardimcilari olsun. cocuklara bebeklere Rabbim analarina babalarina bagislasin. bizler iyiz sükür onlarin dertlerini anlayamayiz ama onlarin yerinde olsak bizde aynisini yapardik!!!!

2
6
yanıtYanıtla
ken:

Sonunda Yahudiler yapacağını yaptı, Türkiyeyi böldüler. . . bir daha toparlanmasın diye de bürün Suriyelileri Türkiyeye doldurdular, , , , Birleşik devlertler Kürdistan için sürekli ISID bombalıyor denilmekte, Bu kadar suriyeliyi Türkiyeye almaktansa suriyede güvenli bölge yapıp koruması Türkiyede olup bunların tamamını geri göndereceksin. . . . nerdeeeeeeeee. . . .

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title