Haberler

Reyhanlı'da, Suriyeli Otistik Çocuklar İçin Otizm Merkezi Açıldı

Güncelleme:

Reyhanlı'da, Suriyeli otistik çocuklar için Otizm Merkezi açıldıHATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriyeli otistik çocuklar için yapılan Otizm Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriyeli otistik çocuklar için yapılan Otizm Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yasin Sosyal Yardımlaşma ve Kardeşlik Derneği bünyesinde hizmete giren otizm merkezinin açılışına Suriye Geçici Hükümeti Büyükelçisi Dr. Nazir Elhakim, Reyhanlı Belediye Başkan Yardımcısı ve Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül ve Suriyeliler katıldı.

Dernek Başkanı Talat Dergi, merkezde Suriyeli otistik çocukların eğitim ve bakımının yapılacağını belirterek, "Reyhanlı genelinde 150 hasta çocuk var. İlk etapta bunlardan 15'ini merkezimize aldık. Eğitim ve bakımlarını yapacağız. İlerleyen günlerde imkanlar dahilinde bu sayı 30'a çıkacak. Merkezimizde 12 doktor görev yapacaktır" diye konuştu.

Nazir Elhakim ise otizm merkezinin açılmasından dolayı memnun olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Suriyeliler, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye geldi. Burada hep birlikte kardeşçe yaşıyoruz. Hatay'da otistik hastası 380 çocuk var. Bunlarında eğitim ve bakımları için farklı yerlerde de otizm merkezleri açılmalı. Dileriz, savaş bir an önce biter de bizde ülkemize gideriz. Ancak hala iç savaş devam ediyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Suriye Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title