Haberler

Reyhanlı'da Fırıncı Eylemi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, il merkezinden ekmek gelmesi nedeniyle satışlarının azaldığını iddia eden fırıncılar, iş yeri kapatma eylemi yaptı

Reyhanlı ilçesinde, il merkezinden ekmek gelmesi nedeniyle satışlarının azaldığını iddia eden fırıncı esnafı, bir günlük iş yeri kapatma eylemi yaptı.

Reyhanlı Belediyesi önünde toplanan fırıncılar adına açıklama yapan İbrahim Ova, ilçeye dışarıdan ekmek gelmesi nedeniyle mağdur olduklarını savundu.

Ekmek satışı yapamadıklarını savunan 90 fırıncının protesto amacıyla bir gün boyunca fırınını kapatma kararı aldığını bildiren Ova, "Daha önce günde 60 bin ekmek yaparken şuan bu sayı 25 bine düştü. İlçeye il merkezinden ekmek getiriliyor. Bu nedenle ilçe esnafının satışları olumsuz etkilendi. Bu şekilde giderse fırınlarımızda çalıştırdığımız işçileri çıkarmak zorunda kalacağız. Bir an önce soruna çözüm bulunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile görüştü. Fırıncıların sıkıntılarını dinleyen Şanverdi, esnafın sıkıntısının çözümü için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

İlçedeki 33 fırın işletmesinin bağlı olduğu Tornacılar Demirciler ve Makinistler Odası Başkanı Sırrı Ataş da AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Antakya'da yapılan Suriye ekmeğinin Reyhanlı'da satılmasından dolayı ilçedeki fırıncıların satışlarının azaldığını söyledi.

Bu nedenle fırıncıların bir günlük iş yeri kapatma kararı aldığını ifade eden Ataş, "İlçeye dışarıdan ekmek getiriliyor. Reyhanlı'da Suriye ekmeğinin dışarıdan getirilmesi nedeniyle fırın işletmelerimizin işleri durma noktasına geldi. Yetkililerle görüşerek konunun çözümü için çalışacağız" dedi. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Şanverdi Reyhanlı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title