Haberler

Reyhanlı'da Akdeniz Anemisi Bilgilendirmesi

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER), "Talasemi için El Ele" projesi kapsamında Reyhanlı halkını bilgilendiriyor.

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER), "Talasemi için El Ele" projesi kapsamında Reyhanlı halkını bilgilendiriyor.

HATODER Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, Reyhanlı Belediye binası önünde, vatandaşlara broşür dağıtarak, hastalıkla ilgili bilgi verdi.

Kerimoğlu, bu rahatsızlıkta erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Kerimoğlu, "Akdeniz Anemisinde doğumda çocuk normal görünümdedir. Kansızlık 3-6 ay arasında kendini gösterir. Bu çocuk solgun yüzlü, iştahsız ve huzursuz oldukları gibi, uyku problemleri de vardır. Talasemi hastası çocukların büyüme ve gelişmelerinde zamanla yavaşlama, yüz kemiklerinde şekil bozukluğu ve gelişme gerililiği oluşur. Tedavi edilmezler ise ilk 5 yaş içinde hayatlarını kaybederler. Şu ana kadar talasemide uygulanan tek tedavi şekli, filtre edilmiş kan aktarımıdır" dedi.

Hastaların yaşam boyu ayda bir veya iki kez düzenli olarak filtre edilmiş kan almak zorunda kaldıklarını belirten Kerimoğlu, hastalığın Hatay, Adana ve Mersin bölgelerinde yaygın olduğunu ifade etti.

Reyhanlı'da bin kişiye ulaşmak istediklerini vurgulayan Kerimoğlu, vatandaşların projeye ilgisinin iyi olduğunu kaydetti. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Reyhanlı Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title