Haberler

Reuters: Suriye'nin Kuzeyinde 'Üç Ay İçinde Anayasa Oluşturulacak'

Güncelleme:

YPG birliklerinin de içinde bulunduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı ilerlerken Reuters haber ajansı, bir Kürt yetkilinin sözlerine dayandırdığı haberinde, Suriyeli Kürtlerin yeni bir federal hükümet sistemi oluşturmaya yaklaştıklarını yazdı.

ÜYELER TARAFINDAN GÖRÜŞÜLDÜ

Haberde, "Yeni ele geçirilen toprakların, 'Kuzey Suriye – Rojava için Demokratik Federal Sistem'e dâhil edilmesi, geçen hafta IŞİD kontrolündeki Menbic'in idaresi için oluşturulan yerel konsey üyeleri tarafından görüşüldü" denildi.

"ARZUMUZU DİLE GETİRDİK"

BBC Türkçe'nin aktardığı haberde bu projenin idaresinden sorumlu olduğu belirtilen yerel konseyin eş başkanı üst düzey Kürt yetkili Hadiya Yousef de, "Üstünde çalıştığımız planla ilgili onlara bir fikir verdik ve Menbic'in özgürleştirildikten sonra demokratik federal bölgemizin bir parçası olması arzumu dile getirdik" diye konuştu.

"PLANI SEVDİLER"

Yousef, "Meseleye olumlu bir yaklaşım vardı. Planı sevdiler" dedi ve konseyin geçici olmasından dolayı nihai kararın daha sonra 'kalıcı bir konsey' tarafından alınması gerektiğini söyledi.

ABD, RUSYA VE AVRUPA'YA ANLATILDI

Yousef de, ABD, Rusya ve Avrupa'da planlarını açıklamak için toplantılar düzenlendiğini ve amaçlarının bağımsız bir devlet kurmak olmadığı konusunda bilgi verildiğini söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri, Menbic'i IŞİD'den geri almak için operasyon yürütüyor.
ABD Başkanı Barack Obama ve BM'nin Suriye temsilcisi Staffan de Mistura'ya da mektup gönderildiğini belirten Yousef, "Bu planın kabul edilmesini umuyoruz, uluslararası, iç ve bölge desteğini kazanmak için çalışıyoruz" dedi.

Suriye'den telefonla Reuters'ın sorularını yanıtlayan Yousef, 'toplumsal sözleşme' olarak adlandırılacak bir anayasanın da tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Rojava Suriye Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (310)

GAKKOŞ:

HAYALİ KÜRDİSTAN OLANIN, SONU KABRİSTAN OLUR. . . NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

45
22
yanıtYanıtla
tarafsız:

bu söz bayatladı artık bak türkmen dağı oldu kürd dağı

yanıt8
yanıt2
URFALI:

NE MUTLU KÜRDÜM DİYENE

yanıt2
yanıt1
haydar:

HAYALİ OSmancılık olanın Başına ÇUVAL EŞARP OLUYOR

yanıt1
yanıt1
TARIK:

GAKKOŞ NEDİR HAYVAN İSMİMİ ACABA

yanıt1
yanıt1
sdgsg:

sen boyuna osamnlı diyon garda bu ne ya

yanıt0
yanıt0
ışık:

Kur anı yakan kurt pkk lılarmı devlet kuracak musluman kurtler asla katılmaz o dinsiz pkk lılara

35
21
yanıtYanıtla
ömer:

Suriyenin kuzeyi ne zaman kürtleşti. . . . bunlar gerçekten belalarını arıyorlar. . ak parti pkk-pyd''ye karşı bu kadar taviz vermemeli.

15
38
yanıtYanıtla
nasihat edi yorum:

Sayın Keko Kardeşlerim ; Devlet kurmak hayvanlar gibi mağaralarda yaşamaya, dağ başlarına çadır kurmaya, şehirlerde köstebek gibi hendek kazmaya, askere-polise kalleşçe pusu kurmaya, silahsız masum halkı alçakça tehdit edip sindirmeye benzemez. Devlet kurmak, tarihi-sosyal ve kültürel birikim gerektirir, medeniyet gerektirir, kısaca önce insan olmayı gerektirir. . .

28
25
yanıtYanıtla
SAYIN TIRRO KARDESIM:

YAZDIGIN YAZIDAN MEDENI OLDUGUN COK BELLI TIRRO KARDESIM

yanıt25
yanıt17
Tüm 310 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title