Haberler

Restore Edilecek Kadı Cami'nin Rölevesini Ayvalık Belediyesi Çizecek

Bir dizi inceleme ve ziyaretler için körfezde bulunan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman bu kapsamda Ayvalık'ı da ziyaret etti.

Beraberinde Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve İl Müftüsü Turgut Açari ile birlikte Ayvalık'ın Altınova Mahallesine giden Vali Yaman, burada eski ismi Şeyh Muyyiddin olan günümüzde ise Kadı (Küçük) Cami olarak bilinen 650 yıllık camiyi ve iskele sahil bölgesindeki doğal kum adasını gezdi.

DLH tarafından yaptırılan mendireklerde incelemelerde bulunan Vali Yaman, Cuma namazını Gömeç ilçesinde kıldı. Vali Mustafa Yaman daha sonra bir müteahhit arkadaşına ait iş yerinin açılışına katıldı.

Altınova Mahallesi ziyaretinde Vali Mustafa Yaman uzun süredir minaresindeki önemli çatlakları olan ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Kadı Camii'nin restorasyonunun yapılacağını bildirdi.

Kadı Camii'nin rölevesinin Ayvalık Belediyesince çizileceğini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise restorasyon işinin ise valilik gözetiminde müftülük tarafından yürütüleceğini söyledi.

Camideki incelemenin ardından Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile beraberindekiler, Altınova'nın sahil kısmına geçtiler.

Vali Mustafa Yaman, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Müftü Mehmet Emin Karakaş Kadı Camii bahçesindeki İbrahim Dede yatırı başında bir süre dua ettiler.

Altınova'nın Sahil mevkiinde da çeşitli incelemelerde bulunan Vali Mustafa Yaman, Mendirek çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.

Vali Yaman Şirin İmren Park Restaurant'ta ki yemek ardından ilçeden ayrıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rahmi Gençer Balıkesir Altınova Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title