Haberler

Ressamlar Çalıştay İçin Bodrum'da Buluştu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir sanat galerisinin öncülüğünde 8 ülkeden 60 sanatçının katılımıyla düzenlenen Uluslararası Bodrum Sanat Çalıştayı başladı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir sanat galerisinin öncülüğünde 8 ülkeden 60 sanatçının katılımıyla düzenlenen Uluslararası Bodrum Sanat Çalıştayı başladı. Seba Sanat Galerisi tarafından Bitez Manuela Otel'de düzenlenen çalıştaya Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Hollanda, İtalya, Suudi Arabistan, Lübnan, Almanya ve Mısır'dan ressamlar katıldı. Ressamların canlı performansları dikkati çekti. 15-21 Eylül tarihlerini kapsayan organizasyonda ressamlar, farklı boya ve tekniklerle, işlemek istedikleri temaları tuvallere yansıttı. Çalıştay kapsamında tekneyle günlük tur düzenleneceği, ressamların koyları gezip stres atma imkanına sahip olacağı belirtildi. Ressamların, workshop ve Türk resim sanatında Empresyonizm ve Sembolizm etkileri konulu konferansa katılacağı da kaydedildi. Ressamların eserlerinin çeşitli hastanelere hediye edileceği belirtildi. Etkinliğin yapıldığı otelde konaklayan sanatçılardan bazılarının çalışmalarını kaldıkları odanın balkonunda yaptıkları gözlendi. Otel sahibi Oktay Başyurt böyle bir çalıştaya ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. ESERLER HASTANELERE BAĞIŞLANACAK

Seba Sanat Galerisi sahibi Seba Uğurtan, Sanat ırk, kültür ve din ayrımı gözetmeksizin insanların birbiriyle iletişim kurmalarını sağlar. Sanatın eşsiz enerjisi dünya barışına katkı sağlar. Bu düşünceden yola çıkarak Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde bienal ve çalıştay olmak üzere toplam 54 uluslararası organizasyon gerçekleştirdik. Barış içinde, savaşsız bir dünya için mesajlar vermeye devam ediyoruz. Bugün aralarında anlaşmazlık bulunan ya da kan akan ülkelerin sanatçıları burada. Sanatın birleştiriciliği ve güzelliğiyle birlikte çalışma yapıyor dedi. Bugüne kadar çeşitli hastanelere bin 500 dolayında eser bağışladıklarını belirten Uğurtan, sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını belirterek çalıştayda yapılacak eserlerinde yine hastanelere bağışlanacağını kaydetti. BODRUM'DA OLMAKTAN MENNUNLAR

Çalıştaya Ankara'dan katılan 17 yıllık ressam Zübeyde Varan, genellikle insanların yüz ifadesini anlatan çalışmalar yaptığını söyledi. Çalıştaya katıldığı için mutlu olduğunu söyleyen Varan Çok güzel bir ortam var. Etkinlikte bilgi paylaşımı, yeni dostlukların kurulması ve eğlencede var dedi. Maden işçisi portresi yapan, çayıştaya Zonguldak'tan katılan 20 yıllık ressam Yener Çetin, Son dört yıldır madenci konusu çalışıyorum. Soma'da yaşanan olayla bu konuda iyice gündeme oturdu. Burada yaptığım resimde hüzün var ama yaptığım çalışmalarda tema olarak mutluluk, gurur, ter, emek de var ifadelerini kullandı. Açık alanda canlı performans sergileyen sanatçılar arasında yer alan, Kanada'dan gelen, Lübnan asıllı ressam Leila Kanso, sanat sayesinde yeni dostluklar kurduklarını ve ilçeyi çok beğendiğini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Lübnan Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title