Haberler

Resmi Organların Nsu Olayındaki İhmalleri, Yabancıların Hukuka Güvencini Sarstı'

Almanya'da, 8'i Türk, 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün Münih'te görülen davasında kurban yakınlarını temsil eden avukatlar davanın süreci hakkında bilgi verdi.

Almanya'da, 8'i Türk, 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün Münih'te görülen davasında kurban yakınlarını temsil eden avukatlar davanın süreci hakkında bilgi verdi.

Münih Türk Konseyi'nin, Marmaris restoranda verdiği yemeğe, Köln'deki Keup Caddesi bombalama eyleminde işyeri zarar görenlerin avukatları Mustafa Kaplan ve Ralph Wilms, 13 Haziran 2001'de Nürnberg'de öldürülen 2. kurban Abdurrahim Özdoğru'nun ailesinin avukatı Ferhat Tikbaş, 27 Haziran 2001'de Hamburg'ta öldürülen 3. kurban Süleyman Taşköprü'nün yakınlarının avukatı Phillip Götze ve 25 Şubat 2004'de Rostock'a öldürülen beşinci kurban Mehmet Turgut'un yakınlarının avukatı Hasan Dilman katıldı. Türk Konseyi'ne bağlı derneklerin başkanlarının da bulunduğu toplantıda sözcü Sami Demirel, "Resmi organların NSU olayındaki ihmalleri, yabancıların hukuk devletine olan güvencini sarstı, ama hala umudumuz var" dedi. Toplantıyı Münih Başkonsolosluğu'ndan konsolos Selçuk Eke ve Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal izlerken, Bavyera Parlamentosu ve Münih Belediye Meclisi temsilcileri de hazır bulundu.

Avukat Mustafa Kaplan davanın 3 veya 4 yıl daha sürmesi halinde zaman aşımı nedeniyle Beate Zschaepe haricindeki sanıkların tutukluluk durumlarının kalkabileceği uyarısında bulundu. Diğer avukatlarda davada sadece mahkeme salonundakilerin değil, dışarıda dava ile ilgisi bulunanların cezalandırılmasının önemini vurguladılar.

DHA'ya konuşan Abdurrahim Özdoğru'nun ailesinin avukatı Ferhat Tikbaş sanıkların gerekli cezalarını alacaklarını, ama bunun yeterli olmadığını söylerken, "Geri planda olaylara eğer varsa Alman derin devletinin ne oranda katıldığının ve bu aşamadaki suçluların da cezalandırılması çok önemlidir" dedi. Türk devletinin davaya gereken önemi gösterdiğini söyleyen avukat Tikbaş, "Almanya'daki sivil toplum örgütlerinin duruşmaları izlemelerini ve davaya daha fazla önem göstermeleri gerekmektedir" dedi. - Nih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kaplan Marmaris Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title