Haberler

Resim Kurslarına Büyük İlgi

Şahinbey Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak yapılan ve hanımların hizmetine sunulan Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen resim kursunda 127 kişi eğitim alıyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından Türkiye'de bir ilk olarak yapılan ve hanımların hizmetine sunulan Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen resim kursunda 127 kişi eğitim alıyor.

Hanımlara özel yüzme havuzunun olduğu tesiste; İngilizce, Bilgisayar, El sanatları ve Mefruşat kursları yanı sıra Gitar, Keman, Bağlama, Resim, Ebru ve Halkoyunları kurslarına kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Resim öğretmeni Nicola Takıroğlu eşliğinde resim yapmasını öğrenen 127 kadın kendilerine özel olarak yapılan sosyal tesisten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi'ndeki resim kursuna 2 aydır devam ettiğini belirten ev hanımı Remziye Bakırcıoğlu, daha önceden de meraklı olduğu resim sanatının inceliklerini bu tesiste öğrendiğini ifade etti. Bakırcıoğlu, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Burada hem boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Hem de katıldığımız kurslarla ilgili güzel şeyler öğreniyoruz. Beraberinde güzel arkadaşlıklar kuruyoruz. Binamız çok güzel yapılmış ve çok kullanışlı. Burada resim kursu dışında birçok kurs düzenleniyor. İsteyen arkadaşlarımız bu kurslara katılarak meslek sahibi oluyor" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI DA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GETİRİYORUZ"

Tesiste düzenlenen resim kursuna 2 yıldır devam ettiğini belirten Neslihan Darçın ise, daha önce hiç resim yapmadığını fakat burada aldığı eğitimle çok güzel resimler yapmaya başladığını belirterek şöyle konuştu:

"Daha önce resme merakım yoktu. Burasıyla tanışmam tesadüf oldu ve 2 yıldır Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi'nde resim kursundayım. Hiç resim yapamazken şu anda yağlı boya tablolar yapabiliyorum. Buraya çocuğumla birlikte geliyorum. Ben resim kursuna katılırken çocuğumda tesisteki anaokulunda sıkılmadan üzülmeden zaman geçiriyor. Bu tesis kadınlara imkan verilince neler yapabileceklerini kanıtlıyor. Ben bütün kadınları Şahinbey Belediyesi'nin yaptırdığı bu güzel tesise davet ediyorum. Sayın Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na bize pozitif ayrımcılık yaparak böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ediyorum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Bağlama Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title