Haberler

Republika Uluslararası Öğrenci Yurtları Ligine Girdi

Güncelleme:

Bilgili Holding tarafından hayata geçirilen Republika Academic Aparts, Türkiye'den Uluslararası Öğrenci Konaklama Ağı, Network Cum Laude'a davet edilen ilk ve tek öğrenci yurdu oldu.

Sadece uluslararası standartları taşıyan platformların davet edildiği NCL, öğrencilere daha iyi hizmetler sunulmasını farklı ülkelerde, aynı standartları sağlayan konaklama seçenekleri yaratmayı hedefliyor.

Bilgili Holding çatısı altında, öğrencilere konforlu, güvenli ve yüksek standartlı konaklama hizmeti sunan Republika Academic Aparts, Cum Laude Network'e katılan ilk ve tek Türk kuruluşu oldu. Republika, Network Cum Laude tarafından öğrenci konaklama hizmetleri alanında yalnızca gerekli kriterleri yerine getiren şirketlere yapılan davet üzerine, Avrupa'da, 5 ülkede 50 bin öğrenciyi kapsayan ortaklık zincirine adını yazdırdı. 19 Ocak 2016 tarihinde Münih'te imzalanan anlaşmayla başlayan işbirliği, öğrencilere konaklama ve değişim gibi konularda eşit standartlarda tercih hakkı sağlayacak. Cum Claude Network, konaklama noktalarında doluluk oranlarını optimize etmeyi ve öğrencilere farkı şehirlerdeki konaklama seçenekleri konusunda daha iyi hizmetler sunmayı hedefliyor.

İmza töreni sonrasında bir açıklama yapan Republika Academic Aparts CEO'su Doğan Kaşıkçı, Öğrencilere daha iyi hizmet sunmak ve kendi deneyim ve birikimlerini diğer ülkelerdeki sektör lideri kuruluşlara aktarmak için Network Cum Laude'a katılmak istediklerini belirtti. Bu işbirliğinin hem öğrenciler hem de kuruluşlar açısından yararlı olacağına inandıklarının altını çizen Kaşıkçı, " Türkiye, gerek kültürel altyapısı gerekse Avrupa, Asya ve Orta Doğu'nun merkezinde yer alan coğrafi konumuyla öğrenciler için bir merkez olma özelliği taşıyor. Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin sayısı giderek artıyor. Bu amaçla, Republika Türkiye'nin ilk yüksek kaliteli, yaşam tarzı odaklı kurumsal öğrenci konaklama platform olarak hayata geçirildi. Bu çerçevede, ülke genelinde kayda değer bir büyüme hedefliyoruz" dedi.

NCL Yönetim Kurulu Üyesi ve Campus AG CEO'su Horst Lieder ise, "Türkiye'den Republika ve Belçika'dan Upgrade Estate'in katılımıyla Network Cum Laude öğrenci konaklama hizmetleri alanında yenilikçi iki ortak kazandı. Bu işbirliği ile birlikte Network Cum Laude 5 ülkede yüksek öğrenim pazarını kapsayan bir yapıya kavuştu.

Network üyeleri halihazırda 50 bin öğrenciyi ağırlama kapasitesine sahip durumda. Platformun üyesi olmak yalnızca konaklama hizmeti sunan şirketlere değil bu network içinde yer alan öğrencilere de büyük avantajlar sağlayacak" dedi.

Bilgili Holding çatısı altında hizmet veren Republika Academic Aparts, Ortaköy, Florya ve Büyükçekmece'de 3 farklı tesiste, toplam 1500 yatak kapasitesiyle 15 ülke ve 56 şehirden, 1300 öğrenciye konaklama hizmeti sunuyor. Republika'da öğrenciler güvenli ve konforlu konaklamanın yanı sıra çok çeşitli sosyal aktivite ve kişisel gelişim olanaklarından yararlanabiliyor.

İstanbul'da devlet yurtlarının yanı sıra irili ufaklı 500'ün üzerinde özel öğrenci yurdu bulunduğunu söyleyen Republika Academic Aparts CEO'su Doğan Kaşıkçı, birçok şehirden, ve çok farklı ülkeden öğrencileri ağırladıklarını belirterek öğrencilere kendilerini evlerinde ve güvende hissederken, diledikleri gibi sosyalleşebildikleri bir yaşam alanı sunduklarını belirtti. Çok yüksek doluluk oranı ile hizmet verdiklerinin altını çizen Kaşıkçı, yeni dönem kayıtlar için veliler ve öğrencilerin erken tarihlerde bilgi için başvurmasının kayıt döneminde avantaj sağlayacağını ifade etti.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Münih Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title