Haberler

Rennan Pekünlü'ye Şartlı Tahliye

Güncelleme:

Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine "Öğrenim özgürlüğünü engellediği" gerekçesiyle hapse giren Prof. Dr. Rennan Pekünlü, perşembe günü tahliye olacak.

Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine "Öğrenim özgürlüğünü engellediği" gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Perşembe günü şartlı tahliye olacak.

HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, 2001'de türbanıyla binaya girmek isteyen öğrencilerine tutanak tutup izin vermeyince, öğrencilerin şikayeti üzerine hakkında öğrenim hakkına engel olduğu gerekçesiyle dava açılmıştı.

SON DERSİNİ VERİP CEZAEVİNE GİRMİŞTİ

Aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onan Pekünlü, 27 Kasım 2014'te "Evren ve Evrim" başlıklı son dersini vererek Foça Cezaevi'ne girmişti.

Avukatı Murat Fatih Ülkü, dört buçuk aydır cezaevinde bulunan Pekünlü'nün şartlı tahliyeden yararlanarak 16 Nisan'da serbest kalacağını belirterek, belirli aralıklarla imza vereceğini ekledi. Ülkü, Prof. Pekünlü'nün 4 türbanlı öğrencinin şikayeti üzerinde aynı suçlamalarla İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya devam ettiğini, üzerindeki hukuksal baskının sürdüğünü, 7 Mayıs'ta bir duruşması daha olduğunu kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ege Üniversitesi Rennan Pekünlü Güncel Haberler

500

Yorumlar (88)

Halil:

TÜRBANI KENDİ ÇIKARLARINA KULLANAN VE BUNLARA ALET OLAN HERKİMSE ALLAH ONLARIN CEZASINI VERSİN. KOCA BİR PROFÖSÖRÜ, ALLAHLA TÜRBAN ARASINA SOKANLARA NALET OLSUN

28
39
yanıtYanıtla
Ev kadini:

AKPliler milleti perisan etmege devam ediyor!! Hani bunlar hak adalet ve muslamdilar? Bu turbalilar ve AKp ne ocaklar sondurdu!!! Bunlar bir de musluman gecinir. Allah bu AKP ve turbanlilari yok etsin. Yamadikalari rezillik yok!!!

19
42
yanıtYanıtla
Levent Mobil-IOS:

Koyunlar pkk yı da serbest bırakın rahatlarsınız apo kankanız sizi sever

4
51
yanıtYanıtla
FERİT:

BİR BEZ PARCASI BİR PRF HOCAYI CEZA EVİNE ATTIRDI. AKP BİLİMİ SEVMEZ. BİLİMDEN NEFRET EDER

15
37
yanıtYanıtla
HknMobil-IOS:

Sizin gibi yobazlar yüzünden afganistan olduk geri kafalılar başörtü olayını bırakında gelişmiş ülkeleri baz alın

11
38
yanıtYanıtla
Ev kadini:

Bu turbalilar ve AKp ne ocaklar sondurdu!!! Bunlar bir de musluman gecinir. Allah bu AKP ve turbanlilari yok etsin. Yamadikalari rezillik yok!!!

15
31
yanıtYanıtla
özgür olmayan genç:

bilimle ilgili buluş yaptınızda baş örtü mü engel oldu . faşist laikler

22
24
yanıtYanıtla
fuatmobilWeb@haberler.com:

merhamet etmeyene merhamet edilmez.

40
3
yanıtYanıtla
3maymun:

nasıl bir insan bu ya. . ağlattığın o insanlar ne olacak. . ikinci davada inşallah adaletle sonuçlanırda, , cezasını bulur geri kafalı

24
17
yanıtYanıtla
ceyhanlımobilWeb@haberler.com:

Başörtüsüne bu düşmanlık nedir anlamak mümkün degil bırakın herkes dinini yaşasın biz müslüman ülkeyiz keske seriat gelse su hırsızlar tecavüzcüler teroristler idam edilse eli kesilse ne güzel olur başta kimin herkes biliyor

37
2
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title