Haberler

'Renklerin Psikolojik Özellikleri ve İnsan Sağlığına Etkileri" Konferansı

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Renklerin psikolojik özellikleri ve insan sağlığına etkileri" Konferansı düzenlendi.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Renklerin psikolojik özellikleri ve insan sağlığına etkileri" Konferansı düzenlendi.

Şeker Depoları Cazibe Merkezinde düzenlenen konferansa, Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit ve sağlık personeli katıldı.

Renk Enerji Uzmanı Hatice Kunt, konferansta yaptığı konuşmada, renklerin insan psikolojisi üzerinde birçok etkisinin bulunduğunu söyledi.

Her rengin farklı özelliklere ve psikolojik etkiye sahip olduğunu ifade eden Kunt, alternatif tıpta da renklerin etkileri üzerinden sağlık terapisi yapılabildiğini belirtti.

Engellilerin soğuk ve sıcak renk terapilerine göre konulabildiği aktaran Kunt, "Renk bir ışık duyumudur. Işık kırılır renklere dönüşür. Renklerin enerjisi hem insanlarda, hem hayvanlarda büyük etkilere sahiptir. Renk enerjileri 18 yaşına kadar çocukların alabildikleri en doğru zamandır. Kırmızı renkten sıcak, mavi renkten soğuk enerji alınır. Engelli vatandaşlarımıza bu terapi yapıldığı zaman renklerin enerjilerine göre zamanla renkleri fark edebiliyor ve konuşabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title