Haberler

Renault ve İran Arasında Yeni Anlaşma

Fransız otomobil üreticisi Renault, grubun İran pazarına daha güçlü şekilde dönüş için yürüttüğü müzakerelerin başarıyla sonuçlandığını ve İran yönetimi ile stratejik anlaşma imzalandığını duyurdu.

Renault'dan yapılan açıklamada, İran yönetimi ile varılan anlaşmaya göre, yılda 350 bin araç üretme kapasitesini hedefledikleri ve bu amaçla yeni bir üretim tesisini hizmete sokma kararının alındığı bildirildi. 2018'de hizmete girecek fabrika ile Renault'nun şimdiye kadar ülkede bulunan yatırımları desteklenmiş olacak. İran Endüstriyel Gelişme ve Renovasyon Fonu ile ortak kurulacak şirkette çoğunluk payına sahip olduklarını açıklayan Renault yönetimi, ülkedeki yatırımları artıracaklarını ve bir mühendislik ve alım merkezi oluşturacaklarını belirtti. Bu sayede ülke genelinde yeniden bir satış ve servis ağı kurmayı hedefleyen grup, böylece dağıtımcı sayısını artıracak ve yılda 150 bin araçlık üretim kapasitesi olan yeni bir fabrikayı devreye sokacak.

Geçen yıl temmuz ayında İran ve P5+1 ülkeleri arasında varılan anlaşma sonrasında bu ülkeye uygulanan ambargo kaldırılmış, anlaşma sonrası uluslararası şirketlere yeniden bu ülkeye dönüş izni çıkmıştı. Fransız otomotiv devleri Peugeot ve Citroen, bu yılın başından itibaren İran pazarına dönme amacıyla yerel şirketlerle anlaşma sağladıklarını açıklamıştı.

Ambargo döneminde İran'daki faaliyetlerine devam eden Renault, bu anlaşmayla diğer markalardan farklı olarak yeni işbirliği planı dışında sıfırdan bir yatırım planı uygulamayı seçti.

İran, Fransız otomotiv sektörünün Fransa'dan sonraki en büyük pazarı olma özelliğini gösteriyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Renault İran Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title