Haberler

Remzi Aydın: ' Enerji Kaynaklarını İyi Kullanmamız Gerekiyor'

Eyüp Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Yeşil Bina Projesi” kapsamında eğitim gören kursiyerler sertifikalarını aldı.

Kursiyerlere sertifikalarını veren AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, “Enerji kaynaklarını iyi kullanmamız gerekiyor” dedi. AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi’nin “ sürdürülebilir çevre için farkındalık yaratmak ve yenilebilir enerjiyi teşvik etmek” için başlattığı “Yeşil Bina Projesi” ödül törenine katıldı. Alibeyköy Osmanlı Parkı içerisinde bulunan Yeşil Bina’da düzenlenen sertifika törenine AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın’ın yanı sıra Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve sertifika almaya hak kazanan vatandaşlar katıldı. “Yeşil Bina” ve “Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması” Projesi’ne kapsamında seminer ve eğitime katılanlara sertifikaları verildi.

Kıt enerjilerin dönüştürülmesi için herkesin görev alması gerektiğini ifade eden İsmail Kavuncu, “Maalesef enerji zengini bir ülke değiliz. Bu anlamda enerjinin tasarruflu kullanılması, doğru kullanılması, kıt enerjilerin dönüştürülmesi bizler için her ferdin bir görevi. Ama kamunun bu konuda bilinçlendirilme yapıp, ön ayak olması görev olarak gördük. Bu bakış açısıyla İstanbul Kalkınma Ajansıyla birlikte yapmış olduğumuz Yeşil Ev projesiyle özellikle Eyüp’te bir bilinçlendirme, bir farkındalılık yaratma noktasında İstanbul Kalkınma Ajansı ortak projesi olarak gerçekleştirdik” diye konuştu.

“ENERJİ KAYNAKLARIMIZ ÇOK İYİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR”

Yenilebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi konusunda her zaman destekçi olacağını vurgulayan AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, “Enerji iki açıdan çok önemlidir. Enerji kaynaklarını iyi kullanmamız gerekiyor. Yaratan tarafından bize emanet edilen bu dünyayı, kainatı, çevreyi minimum zararla kullanma mecburiyetimiz var. Bu bizim yaratılış amacımızdır. Ülkemizin kaynaklarının büyük bir kısmı enerjiye gidiyor maalesef. Enerji kaynaklarının verimli kullanılması, yenilebilir halde olması arzu edilen ve benim yakından takip ettiğim, gelişmesi için ilçem için, ülkem için, milletim için sonuna kadar destek vereceğim bir eğilimdir” şeklinde konuştu.

“YEŞİL BİNA KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETİYOR”

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Eyüp Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında kendi enerjisini üretmeye başlayan Yeşil Bina, kendi ihtiyacının yanı sıra Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri’nin içindeki Alibeyköy Spor Kompleksi’nin enerji ihtiyacının bir kısmını da karşılıyor. Güneş panelleri ve bahçesindeki rüzgar türbinleriyle enerji üreten, kendini besleyebilen ışıklandırma sistemiyle enerji tüketimini minimum seviyeye indiren Yeşil Bina, yalıtımlı cepheleriyle de enerji israfının önüne geçiyor.

OĞUZCAN YAZAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kavuncu Remzi Aydın Ak Parti Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title