Haberler

Rektörlük İşgali Davasında Sanık 67 Öğrenciye Destek

Güncelleme:

Mersin'de Genç-Sen üyeleri, MEÜ Rektörlük Binasının işgaliyle ilgili haklarında dava açılan ve 6 yıla kadar hapsi istenen 67 öğrenciye destek olmak amacıyla eylem yaptı.

Mersin'de Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyeleri, geçen yıl Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlük Binası'nın işgaliyle ilgili haklarında dava açılan ve 6 yıla kadar hapsi istenen 67 öğrenciye destek olmak amacıyla adliye önünde eylem yaptı.

19 Aralık 2013'te MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'ndeki Rektörlük binasında yaşanan olayla ilgili 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kamu kurumunu işgal etme ve kamu malına zarar verme' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan öğrencilerin ilk duruşması öncesi Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen 70 kadar Genç-Sen üyesi, 'Ölümlerin olduğu yerde isyan haktır' yazılı pankartı açtı.

1 ile 6 yıl arasında hapis cezası istenen 67 öğrenciye destek veren grup, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı. Davanın hukuksuz olduğunu, öğrencilerin temel hakkı olan yaşam hakkını korumak için eylem gerçekleştirdiğini savunan Genç-Sen Sözcüsü Ayça Yanar, sanık öğrencilere destek vermeye devam edeceklerini, davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Grup adına basın açıklaması okuyan Ayça Yanar, üniversite yönetimini eleştirerek "Yapılmasını talep ettiğimiz yurt üniversite arasındaki patika yolda bir sürücü Bahar Salim'e çarpıp, ölümüne yol açtı. Arkadaşları olarak ölümünün ardından olayın hesabını sormak ve başka Bahar'ları yarıda bırakmamak için taleplerimiz Rektör Süha Aydın tarafından reddedilmiş ve bizler de bunun üzerine rektörlük binasına giriş yapmıştık. Gerçekleştirdiğimiz eylem en temel hak olan yaşam hakkımız içindi. Ancak eğitimin sadece sermayeye dönüştüğü, öğrencilerin yaşamlarının çek defterlerine yazılı olduğu sistem içerisinde yaşam hakkımızı savunmamıza yönelik yapılan karşı hamle biz öğrencilerin okula girişlerine engel koyulması oldu. Mersin Üniversitesi'ne kayıtlı 21 öğrenci olarak 'Ölüm istemiyoruz' dediğimiz için rektörlük tarafından uzaklaştırma cezası verildi. Yurtlarımızdan atıldık ve öğrenim burs ve kredilerimiz kesildi" diye konuştu.

Açıklamanın ardından eylemciler, davayı takip etmek için adliyeye girdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title