Haberler

Rektörlerden Künib'e Tam Destek

Başkanlığı ve sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de organize ettiği “1. KÜNİB Tanıtım Günleri” programına katılan üye üniversitelerin rektörleri, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlığı ve sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin (KÜNİB) 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de organize ettiği "1. KÜNİB Tanıtım Günleri" programına katılan üye üniversitelerin rektörleri, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

"KÜNİB, Stratejik Bir Oluşumdur"

KÜNİB'i "stratejik bir oluşum" olarak niteleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, "Kafkasya, Türklerin tarih içinde harmanlandığı bir nokta olmuştur. Bugünde Türk topluluklarının buluşma noktalarından birisi olma rolünü oynayacak bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada Türk dünyasını birleştirme çabaları açısından Kafkasya Üniversiteler Birliği önemli roller oynuyor" diyerek, KÜNİB çatısı altında birleşen tüm üniversitelere teşekkür ettiğini dile getirdi.

"KÜNİB Ortak Bir Gelecek Kuruyor"

KÜNİB'in Kafkasya'nın ortak geleceğini planlamada aktif görevler üstlendiğini belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Ortak geleceğin planlanması ve bu bağlamda eğitim konusunda bilgi alışverişinde bulunulmasında KÜNİB önemli bir görev üstlenmektedir. Kafkasya coğrafyasında yer alan ülkelerdeki toplulukların birbiriyle kaynaşması, kardeşlik duygularının daha çok pekişmesi ve ortak bir geleceğin kurulması açısından KÜNİB'in önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Üniversiteler Büyük Bir Sinerji Oluşturdu"

KÜNİB'in bölgesel entegrasyona önemli katkılar sağladığını ifade eden Türkiye-Kırgızistan Manas Türk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, "Biz üniversite olarak bu birlikte yer almayı oldukça yararlı bulduk. Çünkü birlik bölgesel entegrasyonunsağlanmasında faydalı oldu. Ayrıca üniversitelerin uluslararası alanda büyük işler başardığını görüyorum. Aynı zamanda üniversitelerin kendi içerisinde bir sinerjioluşturduğunu görüyorum." dedi. Ayrıca Prof. Dr. Balcı, Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi olarak KÜNİB'eve üye üniversitelere her zaman destek olacaklarını vurguladı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise, "Birlik kapsamında da üniversitemiz ve Azerbaycan arasında önemli bilimsel değişimler olacaktır" dedi.

"Türk Dünyasındaki Öğrencileri Bir Araya Getiriyor"

KÜNİB'in Türk dünyasındaki öğrencileri bir araya getirerek eğitim hayatlarına katkı sunacak nitelikte bir programa daha imza attığını belirten Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, "1. KÜNİB Tanıtım Günleri'ne katılımın ve ilginin yoğun olması; aynı zamanda üniversiteler arasında işbirliğinin yüksek olması, bizi heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Bu nedenle etkinlikte emeği geçen başta KÜNİB başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, KÜNİB'in giderek büyüyen ve genişleyen bir birlik olduğunu vurgulayarak, "Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin bu girişimi gerçekten çok güzel ve önemli" diye konuştu.

"Birlik, Hayal Edilemeyecek Derecede Güzel Faaliyetler Gerçekleştiriyor"

KÜNİB'in kısa içerisinde büyük işler başardığını ifade eden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, "Ardahan Üniversitesi ile birlikte KÜNİB'i kurduk. Bu derecede güzel faaliyetler olabileceğini bu kadar çok hayal edememiştik. Ama gerçekten geldiğimiz noktaya baktığımızda, KÜNİB çok güzel faaliyetler gerçekleştiriyor." diyerek, birliğin faaliyetlerinin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi.

"Uluslararasılaşma Projesi Olarak KÜNİB Büyük Bir Role Sahip"

"Bir uluslararasılaşma projesi" olarak dikkat çeken KÜNİB'in üye üniversitelerle birlikte Kafkasya bölgesinin gelişiminde büyük roller oynadığının altını çizen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, "Biz kadim kültürümüzü ve değerlerimizi üniversiteler yoluyla Türk Cumhuriyetlerine, Asya'ya ve dünyanın değişik ülkelerine taşıyoruz. KÜNİB'i de bu bağlamda kurulmuş en önemli projelerden biri olarak görüyorum" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Kafkasya Ardahan Bakü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title