Haberler

Rektörler İzmir İstihdamı İçin Buluştu

İzmir Üniversiteleri Platformu Yürütme Kurulu toplantılarının 33’sü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ramada Plaza İzmir Otel’de gerçekleştirildi.

İzmir Üniversiteleri Platformu Yürütme Kurulu toplantılarının 33'sü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Ramada Plaza İzmir Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya; İzmir Üniversiteler Platformu Dönem Başkanı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kayhan Erciyeş, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Ateş, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin önceki rektörlerinden Prof.Dr. Atilla Sezgin, Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, İzmir Üniversiteler Platformu Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan Yardımcısı Uzm. H. Ahmet Uran, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Özel Kalem Müdürü Remzi Sarıkaya, İzmir Üniversiteler Platformu Koordinatör Asistanı Uzman Kıvanç Hekim katıldı.

Toplantıda platformun 7. döneminde yürütülmesi planlanan projeler üzerinde görüşmeler yapıldı. Ayrıca 14-15 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak "İzmir 3. İstihdam zirvesi" hakkında İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, platform üyesi rektörlere bilgi verdi. Bu yılki zirvenin, "Gençler Kadınlar İş Arayanlar" ana teması ile düzenleneceğini ifade eden Kabak, üniversite öğrencilerinin bu fuar sayesinde birçok şirket, kurum ve kuruluş temsilcileri ile bir araya geleceğini kaydetti.

İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, istihdam açısından İzmir'in üretim ve üretkenlik potansiyelini harekete geçirmenin en önemli yolunun üniversitelerden geçtiğini ifade etti.

Platformun yeni dönem temasının "Uluslararası Üniversiteler Kenti İzmir" olarak belirlendiğini kaydeden Prof. Dr. Akhan, bu amaç doğrultusunda projeler geliştirilmeye devam edileceğini vurguladı.

Rektör Prof.Dr. Akhan şunları kaydetti: "İzmir, ekonomik büyüklük bakımından değerlendirildiğinde Türkiye'nin üçüncü büyük kenti durumundadır. İzmir, 4'ü devlet, 5'i vakıf üniversitesi olmak üzere dokuz üniversiteyi bünyesinde barındırıyor. Bu bir kentin potansiyelini üst noktalara taşımasında önemli bir değerdir. İzmir'de Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesine yönelik önemli bir potansiyel bulunmasına rağmen, İzmirli firmaların Ar-Ge ve yeniliğe verdiği önem diğer bölgelere göre daha düşük kalmaktadır. Bu nedenle sanayi-üniversite işbirliğinin arttırılması kent adına büyük önem arz etmektedir. Üniversitelerin gücünden tam anlamıyla faydalanarak gelecek projeksiyonunu doğru konumlandıran, 'Küresel Güç Türkiye Hedef 2023' hedefi doğrultusunda, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin 100 milyar dolarını gerçekleştirmesi beklenen İzmir; en hızlı gelişen dünya kentleri arasındaki yerini daha da pekiştirecektir"

Toplantı konuk rektör ve eşlerinin katılımıyla düzenlenen yemekle sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Galip Akhan Türkiye Çelebi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title