Haberler

Rektör Özer, Yabancı Uyruklu Akademik Personel ile Yemekte Bir Araya Geldi

Bülent Ecevit Üniversite’si Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi çeşitli birimlerinde görev yapmakta olan yabancı uyruklu akademik personelle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Bülent Ecevit Üniversite'si Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi çeşitli birimlerinde görev yapmakta olan yabancı uyruklu akademik personelle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Rektör Özer öğle yemeğinde akademik personelle sohbet ederek akademik personelin BEÜ'deki akademik deneyimleri ve çalışma ortamı, Zonguldak'taki yaşantıları, karşılaştıkları sorunlar ve istekleri ile ilgili bilgi aldı. BEÜ Konukevinde düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım K. Numanoğlu, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Koçak, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer, Genel Sekreter Ertuğrul Karalar, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Demir, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Fehmi Gür ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Feray Çiçek de katıldı.

"ULUSLARARASI AKADEMİK PERSONEL VE ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Yemekte konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Uluslararası akademik personel ve öğrencilerin, üniversitenin uluslararasılaşma hedefi çerçevesinde kendileri için önemli olduğunu belirtti. Üniversite'de 62 ükeden 522 uluslararası öğrenci ve 13 ülkeden 26 uluslararası akademik personelin Bülent Ecevit Üniversitesi'ne katıldığının altını çizen Rektör Özer, "Bu gün yabancı uyruklu akademik personelimizle keyifli bir sohbet ve öğle yemeği için bir araya geldik. Uluslararası akademik personel ve öğrencilerimiz, Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefi çerçevesinde bizim için önemli. Bu nedenle uluslararası akademik personelimizle düzenli olarak bir araya geliyor ve uluslararasılaşma süreçlerimizi birlikte değerlendiriyoruz. Sizi burada bulunmanız kültürel tanışıklıkları artırmak için çok önemli bir fırsat oluşturuyor. Problemleri ele alış biçimimizde çok farklı yaklaşımlar ortaya koymamızı sağlıyor. Sizden beklentimiz buradan kendi ülkelerinize kültüre köprüler kurmanız. Sizin burada bulunmanız bize güç katıyor, değer katıyor. Bilindiği üzere Üniversitemiz dünyanın pek çok ülkesinden uluslararası öğrenci ve öğretim üyeleri için bir cazibe merkezi haline geldi. Dünyanın 62 ülkesinden 522 uluslararası öğrenci ve 13 ülkeden 26 uluslararası akademik personel BEÜ ailesine katılmış durumda. Bu sayıların hızla artacağına inanıyorum. Öncelikli hedefimiz Üniversitemiz bünyesinde bulunan her fakülteye en az üç yabancı uyruklu öğretim üyesini kazandırmaktır. Yabancı akademik personelin Üniversitemizde bulunması Üniversitemizin eğitim ve araştırma kapasitesini ve kalitesini arttırmasına olumlu olarak yansımaktadır. Uluslararasılaşma süreçlerimize katkılar sunan Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğümüze ve tüm personelimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Uluslararasılaşma alanında elde edilen başarıların yoğun ve uzun soluklu bir ekip çalışmasının eseri olduğunu vurgulayan Rektör Özer, BEÜ'de oluşturulan ve her gün gelişen çok uluslu ortamın öğrencilerin eğitim deneyimlerini zenginleştirdiğini ve tüm BEÜ camiasının gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Rektör Özer'in konuşmasının ardından söz alan akademisyenler BEÜ'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kosova'dan gelen Prof. Dr. İrfan Morina böyle bir tanışma yemeğini tertip ettiği Rektör Özer'e teşekkür ederek şunları söyledi: "Üniversitenizin bir vizyonu var ve nereye gittiğini çok iyi biliyor. Böyle bir ortamı hazırlamanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Ülkemle Türkiye arasında bir köprü görevi görmekten onur duyacağım. Kısa zaman içerisinde daha önce Kosova'da çalıştığım üniversite ile BEÜ arasında her türlü iş birliği için çalışma yürüteceğim."

Memnuniyetlerini dile getiren yabancı hocalar Rektör Özer'den Türkçe öğrenme konusunda yardımcı olmasını istediler. Rektör Özer de en kısa zamanda bu isteklerini yerine getireceğini belirtti.

Rektör Özer, yemekli tanışma ve değerlendirme toplantısının ardından yabancı akademisyenlere üniversitelerinin çeşitli hediyelerini armağan etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Bülent Ecevit Mahmut Özer Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title