Haberler

Rektör Özdemir: "Halkımız, Kara Günü Demokrasi Bayramına Çevirdi"

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen darbe girişiminin, halkın verdiği demokrasi sınavı ile bir demokrasi bayramına döndüğünü belirtti.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen darbe girişiminin, halkın verdiği demokrasi sınavı ile bir demokrasi bayramına döndüğünü belirtti.

Rektör Özdemir, dün akşamki kalkışmaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 15 Temmuz 2016 akşamı saat 22.00 civarında bir takım silahlı mihrakların Türk demokrasisine darbe girişiminde bulunduğunu ifade eden Özdemir, "Vatandaşlarımız bu kalkışma girişimine karşı tek bir ses olup demokrasiye, cumhuriyete sahip çıkarak tek vücut olmuştur. Ülkemiz tarihi boyunca darbe ve darbe girişimlerinden çok çekmiştir. Kara bir gün olarak başlayan 15 Temmuz, halkımızın iradesi ile bugünü bir demokrasi sınavına ve demokrasi bayramına çevirmiştir. Demokrasiyi hiçe sayarak millet iradesini yok sayma kabul edilemez bir davranıştır. Dün olduğu gibi bugün de yarın da aziz milletimiz kenetlenerek demokrasiye, cumhuriyete, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkacaktır. Ülkemizin birliği ve beraberliğine karşı yapılan bu hain saldırıyı esefle kınıyor, darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimizi, polisimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title