Haberler

Rektör Kaplan'dan "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif" Konferans

Bartın Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.yılında "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif" konulu konferans düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yılında "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif" konulu konferans düzenlendi.

Konferans Bartın Üniversitesi

Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından verildi. Konferansa Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Jandarma Komutanı Jan. Alb. Alaattin Karesavuran, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok,

Rektör Yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı.

Konferansta konuşma yapan Rektör Ramazan Kaplan, geçmişle bağlarını kuramayan milletlerin, gelecekte kendilerine çok kuvvetli ve emin bir liman sağlayamayacaklarını söyledi. Rektör Kaplan, "Bu gün milletimizin tarihinde gerçekten çok farklı bir şöhretin değerin sahibi olan Mehmet Akif'i ve istiklal marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesinin 92. Yıl dönümü münasebeti ile toplanmış bulunuyoruz. Buna benzer toplantıları yani tarihle geçmişle geleceğimize yön verecek konularla alakalı toplantıları ne kadar sık yaparsak yeridir. Çünkü geçmişle bağlarını kuramayan milletler gelecekte kendilerine çok kuvvetli ve emin bir liman sağlayamazlar. Bir millet için geçmişini bilmeden gelecekteki konumunu tayin etmek kolay değildir. Hele, hele bu gün modern bilginin çeşitlendiği ve hakikaten çok büyük bir güç haline geldiği dünyada bilgi ve iletişim çağında yer etmek ve yerimizi koruyabilmek, kökümüze bağlı kalmadan mümkün değildir. Fakat son yıllarda memnuniyetle ve büyük bir sevinçle görüyoruz ki ülkemizde bilimsel kalkınma hamleleri var. İktisadi ve ekonomik kalkınma hamleleri var. Dünya siyasetinde rol sahibi olma imkanlarımız giderek artmaktadır. Yakın tarihimize gelinceye kadar dış politikada ekonomide dayatılanları yerine getiren bir ülke değil, kendi geleceğini kendi siyasi otoritesini ortaya koyan ve bu iradeyi yeryüzünde en üst derecede seslendiren bir konuma gelmiştir. Ne kadar sevinsek azdır. İşte bunların devam etmesi için daha çok güçlenmesi için kendi fikir dünyamızı, kültür dünyamızı yenilemeye yada onları gözden geçirmeye çok büyük ihtiyacımız var" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

mehmet altınok ramazan kaplan bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title