Haberler

Rektör Gür'den Suriyeli Öğrencilere 'Vatan' Nasihati

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Suriyeli öğrencilerle bir araya gelerek, "Vatanınızı, özleminizi, kalbinizden hiç eksik etmeyin" nasihatinde bulundu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Suriyeli öğrencilerle bir araya gelerek, "Vatanınızı, özleminizi, kalbinizden hiç eksik etmeyin" nasihatinde bulundu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 2016 - 2017 eğitim-öğretim yılında Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) kapsamında burs imkanından faydalanan 175 Suriyeli öğrenciyle Seyirtepe Eğitim ve Uygulama Merkezinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, Rektör Prof. Dr. Ali Gür ve Suriyeli öğrencilerin yanı sıra Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Metin Bedir ve Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan katıldı. Kahvaltıda konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, burs imkanı sağlanan Suriyeli gençlere seslenerek, GAÜN'de eğitim gören bu gençlerin Suriye'nin yeniden inşasında ve gelişiminde önemli görevler üstleneceğini söyledi. Vatan sevgisi ve özlemini sürekli hissetmeleri gerektiğini söyleyen Gür, "Burada da kalsanız, ülkenize de dönseniz, dünyanın başka coğrafyalarına da gitseniz size verilen eğitimin karşılığında sürekli vatanınızı, özleminizi kalbinizden eksik etmeyin. Size bu imkanları bahşeden Türkiye'deki kardeşlerinizle dostluk elinizi sımsıkı tutun ve hiç bırakmayın. Çünkü bizim birlikteliklerimiz gelecekte bu coğrafyayı şekillendirecek" dedi.

Türk Milletinin çok kadirşinas bir millet olduğunu, kendisine yardım eli uzatanı asla unutmadığını ifade eden Prof. Dr. Gür, "Siz de unutmazsınız biliyorum. O yüzden bu duygularla bu bursun karşılığında çok başarılı olun. Sizden sonra gelecek öğrenci arkadaşlarınıza yol gösterin. Bitirdikten sonra lütfen geçtiğiniz bu aşamalardaki sıkıntıları unutmayın ve sürekli hafızanızda vatanınız, milletiniz olsun ve onlarla birlikte geleceği şekillendirmek için sürekli hayallerinizi genişletin. Bu düzen bitecek bu devran da dönecek. İstiyoruz ki, yeni dünya düzeninde kardeşler birbiriyle güzel birliktelikler oluştursunlar Türkiye'de, Orta Doğu'da, Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da, Afrika'da, Balkanlarda, Orta Asya'da yeni bir barış şekillensin ve buna da biz Müslümanlar olarak katkı sağlayalım ve geleceğe yön verelim" şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ise Türkiye'nin, Türk milletinin her zaman alicenaplığını gösterdiğini belirterek, Türkiye'de 3 milyonu aşkın Suriyeli misafire kapılarını açtığını hatırlattı. Bayraktar, "Hiçbir zaman öteki görmedik. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Dünde kardeşimizdiniz, bugün de yarın da kardeşimizsiniz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere burs verilirken ekonomik durumlarının dikkate alındığını kaydeden Prof. Dr. Bayraktar, "Dikkate alınan en önemli noktalardan biri de memleketinizi seviyor olmanız. İnşallah ilelebet devam etmeyecek bu savaş, kaos ortamı. Ülkenize döndüğünüzde vatanınıza, milletinize en iyi şekilde hizmet edeceğinize inanıldığı için tercih edildiniz. Seçilmenizin en önemli gerekçesi buydu. İmkanı, fırsatını bulup kaçıp bir başka yerde güzel yaşamlar hülyasında olmayacak; memleketini, ülkesini ayağa kaldıracak bireylerden seçelim demiştik. İnşallah sizlerin düşüncelerimize paralel hareketle okullarınızı bitirip; ülkemiz, üniversitemiz tarafından tanınan bu fırsatları değerlendirip iş sahibi, muhakemesi güçlü, kötü emelli insanların eline düşmeyecek kadar aydın insanlar olarak ülkelerinize hizmet edeceğinize inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte düşüncelerini paylaşan Suriyeli öğrencilerden Yahya Kayalı, bu burs sayesinde eğitimine daha fazla vakit ayırabildiğini ifade ederek, "Benim için her şey daha iyi oldu. Bu burs sayesinde ortalamam yükseldi. Çünkü okumak için daha fazla vakit harcıyorum. Burs birkaç şey veriyor; birincisi eğitimimi destekliyor, ikincisi sosyal hayatım daha fazla oluyor yani arkadaşlarımla dışarıya çıkabiliyor, gezebiliyorum" diyekonuştu. Suriyeli öğrenci, burs imkanı için başta Rektör Prof. Dr. Ali Gür olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Ayhan Doğan Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title