Haberler

Rektör Gönüllü 'Den Besni'ye Ziyaret

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ve beraberindeki heyet Besni’ye gelerek Besni MYO Mekantronik Bölümüne ait atölyenin açılışını yaparak senato toplantısını gerçekleştirdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ve beraberindeki heyet Besni'ye gelerek Besni MYO Mekantronik Bölümüne ait atölyenin açılışını yaparak senato toplantısını gerçekleştirdi.

Mimarlık Fakültesi İnşaatını yerinde inceleyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Merinos A.Ş tarafından 31 Mayıs'ta temeli atılacak olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi inşaat sahasına giderek burada Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve Besni MYO Müdürü Mücahit Çelik'ten çalışmalar hakkında kısa bilgiler alarak inşaat alanında incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından Besni MYO'ya gecen heyet yemekte tekrar bir araya geldi.

Yemek sonrası, Adıyaman Üniversitesi Besni MYO Mekantronik Bölüm Atölyesi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, "Ülkemizin başka ülkelerle yarışa bilmesi, 2023 vizyonunu yakalayabilmesi teknik eğitimden geçiyor. Teknik eğitime ağırlık vermemiz gerekiyor. Tabi sosyal eğitiminde bunları desteklemesi gerekiyor. Bu bakımdan elimizden geldiğince üniversite içerisinde teknik eğitimi destekliyoruz. Donatım bakımından kurmaya işletmeye ve öğrencilerimizi bunlarla yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu bizim vazifemiz ve ülkemize karşı olan hükümlülüğümüzdür. Besni MYO'na mekanik, elektronik bir çok teçhizat aldık kurduk ve çalıştırdık. Bugünde CNS makinemizi aldık. Arkadaşlar makinenin hakkında bilgiler vererek örnek çalışma yapacaklar. Besni'mize, Adıyaman'ımıza ve Türkiye'mize hayırlı olsun. Bunun Üniversitemizin kampüsünde olması bizim en büyük kıvancımız oluyor. Buraya gelerek açılışımızı şereflendirdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Basınımıza da ayrı teşekkür ediyoruz bugün onları yorduk" dedi.

Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, "Tabi malumunuz Soma'da elim istemediğimiz üzücü bir kaza oldu. Öncelikle vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Bugün Başbakanlığımızın yayınladığı bir genelgeyle 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Besni'miz Güneydoğu Anadolu Bölgesinde büyük illerimize yakın, iş merkezlerimize yakın, İş alanlarının geniş olduğu İllerimizin orta noktasında diyebiliriz. Bu bölgede kaliteli vasıflı işçi sıkıntısı olduğunu da biliyoruz. Yüksekokul öğrencilerimizin bu açığı kapatacağına inanıyoruz. Yaptığımız toplantılarda Adıyaman Üniversitesinin geliştiğini ve güzel şeylerin olduğunu görüyoruz ve duyuyoruz. Adıyaman Üniversitesi denilince sadece Adıyaman merkeze bakılmamalı diğer kolları olan İlçelerde bulunan Meslek Yüksekokulları da hesaba katılmalı. İlçemizde de güzel şeyler oluyor biliyorsunuz 31 Mayıs'ta Mimarlık Fakültemizin temeli atılacak. Hem CNS Makinasının alınmasında hem Mimarlık Fakültesinin açılmasında artık karar alma mekanizmasından tutunda para harcayacak insanına kadar ustasına kadar taşeronuna kadar herkese İlçe Kaymakamı olarak teşekkür ediyorum" dedi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürkde, "Burada Besni'nin sanayi ile ilgili gelecekteki alt yapısını oluşturmada önemli bir gelişmeyi teşkil eden bir açılışta bulunmaktayız. Organize Sanayi'de yapmış olduğumuz ve bundan sonra yapacağımız çalışmalarda bize kalifiye eleman olarak yetiştirilmesinde ve sağlanmasında en büyük katkıyı özellikle teknik eleman konusunda Yüksekokulumuzun bünyesinde bulunan Mekantronik bölümü öğrencileri oluşturacak. İnşallah bu açılış Besni için istihdama vesile olur. Güzel bir başlangıç olur. Bizler de yerel yöneticiler olarak İlçe Kaymakamlığımız ve Rektörlüğümüzle uyum içinde çalışarak güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Soma'da elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız Allah'tan rahmet diliyoruz. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi

Açılışa, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İsmail İri, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Besni Belediye Meclis Encümenleri Nuri Tuğsuz, Baki Ocakcı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Öncel, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul, Besni Mal Müdürü Halil Bıyık, Yurtkur Müdürü Hüseyin Sonkaya, Kızılay Şube Başkanı Ali Erdoğan, Kss Başkanı Haci Arslan, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Ömer Arslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Hayati İşitmen, Okul Müdürleri ve MYO öğrencileri katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi İbrahim Öztürk Merinos Besni Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title