Haberler

Rektör'den, 'Bayramlık' Nakiller

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin böbrek nakli sorumlusu Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Rektör olduktan sonra da organ naklini bırakmadı.

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin böbrek nakli sorumlusu Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Rektör olduktan sonra da organ naklini bırakmadı. Prof. Dr. Hoşcoşkun, bayram öncesinde, 2'si çapraz nakil, 1'i çocuk olmak üzere 3 kişiyi böbrek nakliyle sağlığına kavuşturdu. Ayrıca bir de karaciğer nakli yaptı.

Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Ege Üniversitesi Rektörlüğü koltuğuna oturduğu geçen 15 Ağustos'ta, 2 böbrek nakli yaptı. Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun'un, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bayram öncesi yaptığı son nakillerden 2'si ise 2 kocanın, diğerinin eşlerine böbreklerini vermesiyle gerçekleşti. İsmail Kart (59), Selma Pancaroğlu'na (49) böbreğini verdi. Onun eşi Malik Metin Pancaroğlu (58) da İsmail Kart'ın eşi Nurşen Kart (55) için böbrek donörü oldu. Kendi eşlerinden böbrek alması kan grupları nedeniyle risk oluşturan hastalar, çapraz nakille sağlıklarına kavuştu.

SELMA PANCAROĞLU'NUN İKİNCİ ORGAN NAKLİ

Selma Pancaroğlu'na 2013 yılında da oğlu Mehmet Pancaroğlu'dan (28) ilik nakli yapıldığı belirtildi. Böbrek naklinin gerçekleştiği günün de oğul Pancaroğlu'nun yaş günü olması ilginç bir tesadüf oluşturdu. Mehmet Pancaroğlu, "İnsanlar hastanede genellikle üzgün olurlar ama biz hepimiz ailece mutluyuz. Annem ameliyattan çıktığında hem bu başarılı operasyonu, hem de benim yaş günümü kutladık" diye konuştu.

ANNEDEN CAN AŞISI

12 Yaşındaki Hasan Sağlam'a ise annesi Canan Sağlam bir böbreğini verdi. Ortaokul öğrencisi olan Hasan Sağlam diyalize yeni başlamışken, annesi onun bu haline dayanamayıp, "Oğlumun acı çekmesini istemiyorum. Ben tek böbrekle de idare edebilirim" diyerek böbrek nakli konusunda gönüllü verici oldu. Annesinin bir böbreği nakledilen Hasan Sağlam, iyileşip arkadaşlarıyla top oynayacağı günleri iple çekiyor.

ÜÇ BÖBREKTEN SONRA BİR DE KARACİĞER

Üç kişiye böbrek nakli yaptıktan sonra sabaha karşı da Kibariye Uslu'ya kadavradan karaciğer nakli yapan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, sabah da rektörlük makamına gitti.

HASTANEDE DİNLENİYOR

Operasyonlar sırasında Prof. Dr. Hoşcoşkun'a yardım eden Doç. Dr. Mümtaz Yılmaz ve Dr. Gözde Dalkılınç da hocalarına övgü yağdırdı. Do. Dr. Yılmaz, "Hocanın hızına yetişmek mümkün değil. O ameliyatlarda yorulmuyor. Hiç inanmayacaksınız ama, hastanede dinlendiğini söylüyor. Biz bugüne kadar yaptığı işi bu kadar seven bir başka insana rastlamadık. İnsanlara hayat vermek, onun da canına can katıyor" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Cüneyt Hoşcoşkun Hasan Sağlam Selma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title