Haberler

Rektör Ceylan Hizmetlerini Halkla Paylaştı

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ebubekir Ceylan, göreve başladı günden beridir yaptığı ve yapacağı hizmetler hakkında Hakkarili vatandaşlara detaylı bilgi verdi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, göreve başladı günden beridir yaptığı ve yapacağı hizmetler hakkında Hakkarili vatandaşlara detaylı bilgi verdi.

Akşam saatlerinde Hakkari Üniversitesi lokalinde verilen yemeğe, ildeki eşraflar başta olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Demir, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Bingöl, eski MYO Müdürü Yrd. Doç. Tahir Yaşar, Hakkari Durankaya Beldesi eski Belediye Başkanı Fatih Keskin, HATSO Başkan Yardımcısı İsmail Çatal, Meclis Başkanı Cemal Erip, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Temsilcisi Tahirhan Taş, İHD, Mazlum-Der ve STK temcileri, avukatlar ve mahalle muhtarları katıldı. Yaklaşık 7 aydır Hakkari'de görev yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, slayt gösterimleri eşliğinde üniversite olarak yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Ceylan, "Rektörlük binasının kirasını geçmişteki kira beledini düşürüp kampus binasına geçinceye kadar kirası sabit kalacak şekilde sözleşme yaptık. Rektörlük binası içindeki güvenlik turnikeleri kaldırarak vatandaş ve öğrencilerin rahat şekilde binaya girişlerini kolaylaştırdık. Fakülte ve yüksek okullarda başta Kürtçe öğretmenliği olmak üzere 14 yeni bölüm açtık. Değişik yabancı dillerden kurslar verdik. Yazılım başlatarak sertifikalar verdik. Üniversite logomuzu değiştirdik. Üniversitenin web sitesini Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olarak faaliyete geçirdik. Kampus alanında Orman Bakanlığı ile anlaşma yapılarak yeşillendirilmesi ortak bir proje ile yapılacak. PTT ile protokol imzalayarak posta hizmetleri bölümü açtık. PTT bize 50 bilgisayar verdi. Burada mezun olacak öğrenciler kolay iş bulabilecekler.

Sağlık Bakanlığı ile anlaşma yaparak hasta ve yaşlı bakım için protokol imzalandı. Öncesinden kiralanmış 12 araç 5'e indirilmiştir. 1800 ton ihale edilen kömür 900 tona düşürülmüştür. Hakkari'yi tanıtmak için AB ile proje çalışmaları yürütüyoruz. İlin tanıtımı için kar raftingi, Zap raftingi ile birçok sosyal aktiviteye öncülük ettik. Yeni sürecin başlamasıyla birlikte birçok daha yeni projelerimiz olacak. Haziran ayında yapacağımız 5. Bahar Şenliği için Türkiye'nin değişik illerinden 600 yakın öğrenci gelecek ve herkesin öğrencilere sahip çıkarak onları ağırlamasını bekliyoruz. Ders dışında değişik etkinlikler düzenliyoruz, bu etkinliklere halkta katılıyor. Konserler ve değişik konferanslar yapılıyor. Değişik ülkelere Hakkari'yi en iyi şekilde tanıtıyoruz. En son olarak da 'Dansınla Eylemin Bir Parçası Ol' projesi kapsamında Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Mısır'dan gelen 26 öğrenciyi misafir ediyoruz. Bir hafta Hakkari'de kalacaklar ve ülkelerine gittikleri zaman Hakkari'yi en iyi şekilde tanıtacaklar" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkari Üniversitesi Mehmet Halit Demir Ebubekir Ceylan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title