Haberler

Rektör Çelik, Yabancı Akademisyenlere 15 Temmuz Darbe Girişimini Anlattı

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 22-23 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen 1.Sosyal Bilimlerde Gelecek İçin Bilimsel İşbirliği Konferansına 6 farklı ülkeden katılan akademisyenlere 15 Temmuz Darbe Girişimini anlattı.

Konferansın açılış törenine Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, MÜSİAD Başkanı Nuri Arslan, Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Ertuğrul, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve konferans başkanı Doç. Dr. Yılmaz Bayar, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mecit Eş, Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Gülmez, davetliler ve akademisyenler katıldı.

Konferans açılış konuşmasında 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden bahseden Rektör Çelik, ülkemizin son zamanlarda zorlu bir süreçten geçtiğinin altını çizerek şunları aktardı: "Bugün burada bulunan ve 6 farklı ülkeden misafirimiz olan akademisyenlere Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı zorlu süreci anlatmak isterim. 15 Temmuz'da beklemediğimiz bir darbe girişimiyle karşılaştık. Ülke olarak bu zamana kadar dört darbe ve çok sayıda cunta girişimi yaşadık. 15 Temmuz'da yaşanan olay darbe girişiminden daha çok bir işgal girişimiydi. Bu girişim başta Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin dik duruşuyla geri püskürtüldü. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimiz tanklara, silahlara karşı durarak bu işgali önledi. Bu işgal girişiminde yer alanlar, CIA'nin dizinin dibinde yaşayan ve küresel güçlerin 40 yıldır besleyip büyüttüğü bir taşeron olduğu ortada. Ama ABD "Hukuksal olarak inceliyoruz" diyor. Görülüyor ki top çeviriyorlar. Tamamen siyasi davranıyorlar. Halkımızın büyük nefretinin zamanla soğuyacağını, konunun gündemden düşeceği hesabını yapıyorlar. 3 yıldır ABD'ye bu örgütün yapısını anlatan dosyalar gidiyor. Bir tır dolusu belge gitti. Örgüt elebaşının talimatlarıyla dünyanın çeşitli yerlerinde hala faaliyetlerini sürdürüyorlar. Çok ilginçtir müttefikimiz, model ortağımız ABD, hala ülkemiz aleyhinde, kıtalar dolaşarak lobi faaliyetleri yürüten FETÖ'nün elebaşını sorgulamış değil, tutuklamış değil."

FETÖ'nün halktan aldığı paralarla halkı bombalayan kanlı bir örgüt olduğuna dikkat çeken Rektör Çelik, 6 farklı ülkeden (İrlanda, Rusya, İran, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan) konferansa katılan akademisyenlere hitaben "Sizin ülkelerinizde de bu kanlı terör örgütünün yapılanmaları olabilir. Bu sinsi yapılanmaya karşı dikkatli olmanız gerekir."dedi.

Tüm Türkiye'nin, milletimizin 15 Temmuz'da yaşanan olayın çok erken farkına vardığını anlatan Rektör Çelik Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan birlik beraberlik ruhunun bir kez daha ortaya çıktığını ve işgal girişiminin püskürtüldüğünün altını çizdi. Özellikle Ortadoğu'da abartılmış, kutsanmış, yüceltilmiş, hata ile beraber anılmayacak özellikler addedilen, kerameti kendinden menkul, sözde liderlerin arkasından giden, sürüleştirilmiş insanlar olduğunu aktaran Rektör Çelik Uşak Üniversitesi'nin sloganının "Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite" şeklinde olduğunu ve üniversite olarak görevlerinin "Öğrencilerimizi ve çevremizi, aklın ve bilimin yolunda olacak şekilde FETÖ ve benzeri terör örgütlerine karşı bilgilendirmek" olduğunu ifade etti. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Soykan Sait Çelik Eylül Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title