Haberler

Rektör Bircan Sanal Şoför Oldu

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Gerze Meklek Yüksekokulu (MYO) otobüs simülatörünün açılışında direksiyon başına geçerek sanal şoför oldu.

Sinop'un Gerze ilçesinde Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu'ndaki otobüs simülatörü Rektör Bircan tarafından açıldı. Rektör Bircan hem otobüsü kullandı hem de yetkililerden bilgi aldı. Düzenlene açılışa Rektör Bircan'nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. İ.Gökhan Ceylan ve Öğretim Görevlisi Ersin Arslan ile Otobüs Kaptanlığı Programı Öğretim Görevlisi Ahmet Mavi katıldı. Rektör Bircan, otobüs simülatörünün koltuğuna oturarak uygulama sürüşü yaptı. Kurulan otobüs simülatör merkezinden oldukça memnun kaldığını ifade eden Rektör Bircan, "Türkiye'deki hiçbir üniversitede bulunmayan bu merkezi Sinop Üniversitesi'ne kazandırdıkları için çok mutluyum. Bu son teknoloji ürünü otobüs simülatör merkezinin geleceğin otobüs kaptanlarının yetişmesinde önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum" dedi.

Hayata geçirilen bu uygulama; trafik kurallarına uyan, taşıdığı yolcuların hayatlarına önem veren, onların huzurlu bir seyahat yapmaları için gerekli şartların oluşmasını sağlayan kaptanlar olabilmeleri için gereken alt yapıyı öğrencilerine okul sıralarında kazandırmayı hedefliyor. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Bircan Gerze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title