Haberler

"Artuklu Üniversitesi Barış Sürecinde Kilit Rol Oynuyor"

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Üniversitesinin yeni atanan Rektürü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'yı makamında ziyaret etti.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Üniversitesi'nin yeni atanan Rektürü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'yı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Ağırakça, bu bölgede yaşayan farklı etnisite, diller ve dinler arasındaki kardeşliğin inşa edici rolünü üniversite olarak daha da pekiştireceklerini belirterek, üniversitelerinin barış sürecinde kilit rol oynadığını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türk, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin şehrin ekonomik, sosyal, akademik ve kültürel hayatına katkı sağlayan çalışmalarda çok etkin bir rol oynadığını belirterek, "Bu atamanın şehrin kalkınmasında ümit edilen katma değeri oluşturacağına inancım tamdır. Mardin'in sahip olduğu kültürel ve sosyal yapısı itibariyle diğer şehirlere nazaran daha farklı bir yerde konumlandırılması gerekiyor. Şehrin daha da yaşanılabilir hale gelmesi için üniversitenin de söz sahibi olacağı bir şehircilik anlayışının yerleştirilmesi gerekiyor"dedi.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Ağırakça ise, bu bölgede yaşayan farklı etnisite, diller ve dinler arasındaki kardeşliğin inşa edici rolünü üniversite olarak daha da pekiştireceklerini söyledi. Prof. Dr. Ağırakça, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu Üniversitesi arasında turizm, eğitim, istihdam gibi alanlarda kalkınmanın sağlanması hedefleyen ortak projelerin hayata geçirileceğinin altını çizerek, "Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Derik ve Mazıdağı ilçelerimizde de ekonomik ve tarımsal özelliklerine uygun yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bağlı meslek yüksekokulları açmanın zaruriyetine inanıyoruz. Nitekim bölgede madencilik ve zeytincilik ekonomik açıdan büyük bir potansiyel taşımaktadır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaşanan barış sürecinde Mardin Artuklu Üniversitesinin kilit bir rol oynadığına da değinerek, "Üniversitemiz, bölge halkının huzur ve barışına katkı yapacak her türlü akademik desteği sağlamayı sürdürecektir. Bölgenin çok çeşitli lisan ve kültürünü bilimsel etiği esas alarak, en güzel haliyle canlandırıp hayat bulması için çaba göstereceğiz"dedi.

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ağırakça Ahmet Türk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Satamadığı soğanı bedava yapınca 3 bin kişi tarlaya akın etti

Satamadığı soğanı bedava yapınca 3 bin kişi tarlaya akın etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

Erbakan 'Cumhur İttifakı'nda mısınız' sorusuna böyle yanıt verdi: Değiliz herhalde

Erbakan "Cumhur İttifakı'nda mısınız" sorusuna böyle yanıt verdi: Değiliz herhalde

Meclis bahçesinde kavga! DSP'li Önder Aksakal ve DEM Partili Sırrı Sakık birbirine girdi

Meclis bahçesinde kavga! DSP'li Önder Aksakal ve DEM Partili Sırrı Sakık birbirine girdi

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu

title