Haberler

Rektör Adayından Yeni Fakülteler Sözü

Güncelleme:

Batman Üniversitesi Rektör adayı Prof.Dr. Tahir Nalbantçılar, rektör olması halinde üniversiteye bir çok yeni fakülte kazandıracağını söyledi.

Nalbantçılar'dan 'tıp' fakültesi sözü!

Batman Üniversitesi Rektör adayı Prof.Dr. Tahir Nalbantçılar, rektörlüğe seçildiği taktirde Batman Üniversitesine tıp, eczacılık, hukuk, ziraat, eğitim ve veterinerlik fakültelerini kazandırmak için gayret sarf edeceğini belirtti.

Batman Üniversitesi rektörlüğüne bilimsel araştırma ve çalışmaların küresel düzeyde kabul gördüğü bir düzeye çekmek, ulusal ve uluslararası ikili işbirliklerin güçlendirilmesi için çaba harcamak, şeffaf katılımcı ve insan merkezli bir ortam oluşturmak amacıyla aday olduğunu belirten Nalbantçılar, "Batman üniversitesi daha da büyümeyi hak ediyor" dedi.

Nalbantçılar, "Mevcut bölümlerimizin güçlendirilmesi öğrencilerimizin mezuniyetten sonra gerek kamu gerek özel sektörde istihdam sorunu olmayan bölümler (sağlık ve eğitim gibi) öncelikli olmak üzere geleceğin meslekleri sayılan yazılım, endüstriyel tasarım, biyomedikal, lif ve polimer, iç mimarlık ve çevre tasarım, şehir ve bölge planlama, optik ve akustik mühendislikleri ile moleküler biyoloji ve Genetik gibi bölümleri üniversitemize kazandıracağız. Üniversitemizi tüm azim ve gayretimizle bölgemizin 'bilim ve teknoloji merkezi', ülkemizin 'parlayan yıldızı' haline gelecektir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title