Haberler

Rektör Adayı Ulcay'dan Öğrenci Dostu Projeler

Uludağ Üniversitesi'nde 26 Şubat'ta yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde öğrenci merkezli projelerini açıklayan Rektör Adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için Öğrenci Dekanlığı kuracağız. Kampüsümüzde yeni yurtlar inşa ederken, lisansüstü öğrencilerimiz için de modern ve güvenli apart siteler yapacağız" dedi.

Uludağ Üniversitesi'ni Türkiye'nin ilk 10 üniversitesinden biri yapmayı hedefleyen Rektör Adayı Ulcay, "Nitelikli bir yüksek öğretim merkezi olmanın ön koşulu, öğretim elemanlarınıza, çalışanlarınıza ve öğrencilerinize modern çalışma ve yaşama koşulları sunmaktır. Lisans ve lisansüstü öğrencileri açısından cazibe merkezi olabilmek adına yönetimsel yeniliklerden fiziksel projelere kadar çok yönlü bir değişime imza atacağız" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİ DEKANLIĞI OLUŞTURULACAK"

Uludağ Üniversitesi'nde öğrencilerin kişisel gelişimlerine rehberlik etmenin yanı sıra, tüm sorunları ile yakından ilgilenmek üzere Öğrenci Dekanlığı oluşturacaklarını açıklayan Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Lisansüstü öğrenci sayımızı arttırmak amacıyla kamu-özel sektör ortaklığında lisansüstü öğrencilerin konaklayacakları modern ve güvenilir apart siteler inşa etmeyi hedefliyoruz. Mevcut yurt imkanlarının geliştirilmesi ve üniversitemize yakışan yeni öğrenci yurtlarının yapılması da bir başka hedefimiz" şeklinde konuştu.

GÖRÜKLE KAMPÜSÜ'NE UYGULAMA OTELİ

Turizm kenti Bursa hedefine katkı sağlamak amacıyla turizm eğitiminde verilen teorik derslerin pratik sahası olarak hizmet verecek Uygulama Oteli'nin de hayata geçirileceğini belirten Ulcay, " Uludağ Üniversitesi'nde özel sektör kalitesiyle hizmet veren işletmelerin mantığıyla sağlıklı, nezih, standartlara uygun ve sistematik olarak denetlenen bir kantin işletmeciliği anlayışına geçeceğiz. Maalesef 40 yıllık üniversitemizin kampüsünde ne öğrenci, akademisyen ve idari personelimizin ne de hasta ve yakınlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri birimler yok. Üniversite çalışanlarımız ve öğrencilerimiz en temel ihtiyaçlar için kampüs dışına çıkmak zorunda kalmasınlar istiyoruz. Özellikle gece eğitim yapan öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz ile yurtta kalan öğrencilerimiz için kampüs tam bir mahrumiyet alanı durumunda. Bu sorunlara çözüm olmak üzere kampüsümüzü güvenli ve modern bir yaşam alanına dönüştürecek birim ve merkezler kuracağız. Sinema, tiyatro ve spor salonlarının yanı sıra, lokanta, banka, market, kuaför, terzi gibi kaliteli ve sürekli hizmet sunacak işletmelerin olacağı bir alışveriş ve yaşam merkezi oluşturacağız. Böylece hem öğrencilerimizin hem çalışanlarımızın dinlenme ve eğlenme zamanlarını burada geçirmesi sağlanacak" diye konuştu.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİM MERKEZİ

Mevcut öğrencilerimizin memnuniyetlerini arttırmanın yanı sıra, başarılı öğrencilerin tercihinde Uludağ Üniversitesi'ni üst sıralara yükseltmek istediklerini belirten Ulcay, "Türkiye'nin etki alanı içinde yer alan komşu ülkeler başta olmak üzere, yabancı ülkelerle iletişime geçerek ve tanıtım çalışmaları yaparak daha fazla yabancı öğrenciyi Bursa'ya getireceğiz. Yurtdışı üniversitelerle protokol yaparak Uludağ Üniversitesi'nde 'çift diploma' verilme imkanını geliştireceğiz. Yabancı öğrencilerimize Türkçe öğretimi vermek üzere Türkçe Öğretim Merkezi kuracağız. Üniversitemize ihtisas kütüphanelerinin nüvesini oluşturacak, ilgili alanlardaki akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere hizmet verecek fakülte kütüphaneleri oluşturacağız. İlgili birimlerin ortak dersleri birlikte yürütebilmesi amacıyla da merkezi derslikler yapacağız" dedi.

KARİYER MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİ PROFESYONEL YAŞAMA HAZIRLAYACAK

Kütüphanemizde ve fakültelerde özel çalışma alanları üretileceğini ifade eden Ulcay, "İlgili derste üst derecede başarılı lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz rehber olarak tayin edilecek. Bu öğrencilerin denetiminde, talepte bulunan öğrencilere yardımcı olunacak. Bu görevlendirmeler, lisans ve lisansüstü öğrenciler için de önemli bir ek gelir sağlayacaktır. Öğrenci topluluklarının faaliyetlerini destekleyecek, bu toplulukların daha etkin çalışmalarını sağlamak için Yaşam Merkezi içinde oluşturacak Öğrenci Merkezi'nde öğrenci topluluklarına yer vereceğiz. Kariyer Merkezi'ni daha aktif hale getirerek, öğrencilerimizin gelecekteki çalışma alanlarını belirlenmesine, yetkinliklerini geliştirmelerine ve profesyonel geleceklerine hazırlanmalarına öncülük edeceğiz" diye kaydetti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title