Haberler

Rekortmenlere Ödül

Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı ve Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Kurumlar ve Gelir Vergisi rekortmenlerine plaket takdim edildi.

Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı ve Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Kurumlar ve Gelir Vergisi rekortmenlerine plaket takdim edildi.

Ramada Otel'de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan KASİAD Başkanı Ali Arpasatan, Kahramanmaraş iş dünyası olarak üretime, yatırıma ve istihdama katkı sağlamaya devam ettiklerini söyledi. Binlerce insana istihdam sağlayan müteşebbislerin, ödedikleri vergilerle de ülkenin gelişiminde rol oynadıklarını ifade eden Arpasatan, "Vergi, milletin devletine armağan ettiği alın teridir, aynı zamanda ciddi bir emanettir" dedi.

Türkiye'ye güvenmeye, ülkenin geleceğine yatırım yapmaya ve vergi ödemeye devam edeceklerini dile getiren Arpasatan, iş dünyasının yaşadığı problemlere de dikkat çekip, bu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Özellikle Kahramanmaraşlı sanayicilerin tekstil sektöründe bölgesel yatırımlardan faydalanamamasının yatırımları engellediğini dile getiren Arpasatan, "Bu konuda bilgi birikim ve insan gücümüzün çok güçlü olduğunu hatırlatmak isterim. Teşvik çıkarılırken yapılan bu hatalı düzenleme geldiğimiz yatırım ortamında Kahramanmaraş ekonomisine zarar vermektedir. Sorun ekonomi bakanlığımıza iletilmiş olup üzerinde çalışılmaktadır" diye konuştu.

17 Aralık süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunan Arpasatan, ülkenin biran önce istikrar ve güven ortamına dönmesi gerektiğini vurguladı. Arpasatan, sözlerini şöyle tamamladı:

"17 Aralık'tan beri gelişen olaylardan dolayı oluşan siyasi ve ekonomik belirsizlik ortamını iş dünyası olarak tedirginlikle izliyoruz. Güveni yeniden tesis etmemiz gerekmektedir. Ayrışmış değil, bütünleşmiş bir toplum olarak huzurla yaşamalıyız. Ülkemizin ve insanımızın hak ettiği budur. Olması gereken siyasi tansiyonun düşürülmesidir. Bunun da yolunun daha fazla demokratikleşme ve şeffaflıktan geçeceği gün gibi aşikardır. Ülkemizi ileri taşıyacak şey istikrar, güven ortamı ve iç huzurdur."

Daha sonra Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam tarafından 2013 yılında toplanan gelirler hakkında katılımcılara sunum yapıldı. Konuşmaların ardından, KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, İSKUR Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, Arsan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şan Arıkan, Şirikçioğlu Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gümüşer ve diğer vergi rekortmenlerine plaketleri takdim edildi.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Sevde Beyazıt Kaçar, KMETSO Başkanı Kemal Karaküçük, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililerin katıldığı program hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Arpasatan Kahramanmaraş Türkiye Kipaş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title