Haberler

Rekor Oy Alan Başkan Halil Turan Göreve Başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu’da rekor oy alarak seçimleri kazanan Halil Turan görevine resmen başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu'da rekor oy alarak seçimleri kazanan Halil Turan görevine resmen başladı.

Güneysu Belediyesi'nde yapılan devir teslim törenine Güneysu Belediyesi eski Başkanı Ahmet Minder, eski belediye meclis üyeleri, yeni belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Güneysu'nun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçesi olduğunu söyleyen eski belediye başkan Ahmet Minder, "Burada görev yapmanın ne kadar büyük bir görev taşıdığını ben bilinci ile çalışıp hareket ettim. 15 yıldır taşıdığım bu bayrağı, büyük bir onurla, gururla, heyecanla, aşkla, şevkle, hizmet bayrağını inşallah şimdi burada Halil Turan kardeşimize devrediyorum. Belediyemizin mührünü kendisine teslim ediyorum" diye konuştu.

Gözünün arkada kalmayacağını da ifade eden Minder, "Bu teşkilatla beraber, Güneysu da daha yapılacak çok şeyler var. Eminim ki daha çok şeyde yapılacaktır. Bu eksiklerimizi bıraktıklarımızda inşallah tamamlayacaktır. Yeni yeni projelerle Güneysumuz inşallah yine Rize'mizin en cazip, en ilgi çekici, en gözde ilçelerinden bir ilçe olacaktır" dedi.

Rize'de ve ülkemizde bir çok yerde adaylık süreçlerinde küskünlüklerin ve dargınlıkların olduğunu da söyleyen Minder, "Bu yaşanan partisine kızan bağımsız aday olan başka partilere giden olayları duyduk ve gördük. Nahoş hadiseler yaşandı. Biz Güneysu ilçesinde gayet uyumlu, gayet güzel, nezaket kuralları içerisinde ve birlik beraberlik içerisinde bir tablo ile devir teslim yapıyoruz. Bu Rize'de de pek yaşanmadı. Özellikle ifade ediyorum ki bu tabi sayın Başbakanımızın ilçesi olması, Başbakanımıza layık bir siyaset yapmak, sayın Başbakanımıza yüzünü kızartacak, onu üzecek bir siyaset yapmamak temel düşüncemizdi. Buradan şu an ayrılıyorum. Geride görev yapacak arkadaşlara gönülden başarılar diliyorum" dedi.

Yeni belediye başkanı Halim Turan ise eski başkan Ahmet Minder'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Böyle mesuliyetli bir görevi almanın sorumluluk ve bilinci içerisindeyim. Uzun süreden beri bu görevi başarılı bir şekilde icra etmiş bir başkandan da bu görevi devralmanın zorluğunu bildiğim kadar bu zorluğu da göğüsleyeceğime inanıyorum. İnşallah Güneysu ilçemize en iyi şekilde hizmet yapacağız" dedi.

Konuşmalar ardından iki tarafta birbirlerine günün anısına nezaketen çiçek sunarak tokalaşıp birbirlerine sarılarak başarılar dilediler. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Minder Halil Turan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title